زندگی خیلی از آدم ها در پشت میزهای کوچک و بزرگ خلاصه می شود و زمان های زیادی را در طول روز پشت میزهای خود سپری می کنند، اما چیزی که بیشتر در طولانی مدت به چشم می آید بوجود آمدن بیماری های متعدد و آثار مخرب ناشی از این پشت میز نشینی ها مانند بیماری های عضلانی و اسکلتی است. اما بهره گیری از حرکات نرمشی و تمرین های اصلاحی و استفاده ازمیز و صندلی های استاندارد و متناسب با ارگونومی بدن، اثر تخریبی را کم می کند که در ادامه این بخش به ورزشها و نرمش هایی برای پیشگیری و درمان گردن دردهای پشت میز می پردازیم.
علت گردن دردهای پشت میز
گردن دردهای پشت میز بسیار شایع هستند و می توانند علت های متعددی داشته باشند. بسیاری از گردن دردهای پشت میز از ضعف عضلانی نشات می گیرند که در این صورت باید درصدد تقویت عضلات گردن با ورزش ها و نرمش هایی که در ادامه می پردازیم، پرداخت. بسیاری از کارمندانی که دچار کمر درد، گردن درد و دست درد ناشی از نشستن مداوم پشت رایانه و تایپ کردن طولانی هستند، مشکلشان ناشی از کم تحرکی و ضعیف بودن عضلاتشان است .. اما بعضی دیگر از دردهای ناحیه گردن می تواند علل های مختلفی مانند
- فشارهای آرتروز
- التهاب های مفاصلی
- اختلالات دیسکی
- مشکلات استخوانی
- و….
داشته باشد که برای درمان آن باید به پزشک مراجعه شود تا میزان آرتروز و یا شدت اختلالات مختلف را سنجیده و به درمان آن بپردازد، همچنین در این میان نباید از تاثیر ورزش کردن هم غافل ماند.
شاید دوست داشته باشید
این گیاه که در طب سنتی به نام های حریف الاملس , خصی ھرمس , لیثور سطس , طفرہ معروف است، گیاهی است از خانواده Compositae، علفی، چند ساله و …
ورزش های مفید برای گردن دردهای پشت میز
تقویت و کشش عضلات گردن، کتف، شانه ها، کمر و لگن برای پشت میزنشینان اصولی دارد. ساعت ها نشستن پشت رایانه، بعضی عضلات را کوتاه و بعضی را ضعیف می کند و به نوعی تعادل عضلانی را برهم می زند. چرا که بعضی عضلات مستعد کوتاهی و برخی مستعد ضعف و خمودگی هستند، بنابراین هر 45 دقیقه یا یک ساعت باید از پشت میز بلند شد و در محیط اطراف یا بیرون محل کار چند قدمی را برای استراحت و مقابله با خستگی های نواحی درگیر طی کرد و به عضلات استراحت داد تا از حالت سکون پشت میز تغییر پیدا کنند.
برای پیشگیری از گردن دردهای پشت میز، باید عضلات ناحیه گردن و شانه را بخوبی تقویت کرد و این کار می تواند با نرمش های روزانه و حرکات کششی زیر انجام گیرد:
- دست ها را قفل کنید و به سمت بالا و طرفین بکشید.
- شانه ها را به سمت عقب ببرید و کتف ها را به هم نزدیک کنید
- پاها را به اندازه عرض شانه ها باز کنید، سپس هر دو شانه را به سمت بالا حرکت دهید و بعد آهسته به جای اول برگردانید.
- دست را بر روی پیشانی گذاشته و با سر خود به دست فشار بیاورید و اینکار را برای پشت سر هم انجام دهید.
- دست راست را در سمت راست سر گذاشته و با سر خود به دست فشار بیاورید و این کار را با دست چپ هم انجام دهید.
منابع: زندگی سلام
نویسنده :
پیمان غیاثی نیا
درباره نویسنده : مجری ویکی اسپرت
انسان موفق کسی است که در تاریکی دنبال شمع بگردد، نه صبر کند تا آنکه صبح شود… شاد باشید و ورزشکار
بسیار عالی و کاربردی
ممنون
ما که همیشه پشت میزیم این مشکلارو دارید ممنون از راهنمایی تون
سلام، ممنون و متشکر از همراهی شما… انشاا… همیشه سالم و سلامت باشید