ویروس نیپا نام یکی از بیماری هایی است که باعث بیماری حاد می شود و بدنبال آن ناراحتی های تنفسی و التهابات مغزی را به همراه دارد. این ویرویس امروزه در هند شیوع پیدا کرده است و جان افرادی را در این کشور گرفته است، از همین رو در این مطلب میخواهیم بیشتر با این ویروس را آشنا شویم و علائم آن را بررسی کنیم.
تاریخچه ویروس نیپا
این ویروس اولین بار در سال ۱۹۹۹ هنگام شیوع در خوکداری های مالزی گزارش داده شد و چون این گزارش در شهر نیپای مالزی داده شده است از همین رو به این اسم نامگذاری شده است. منشا این بیماری ها طبق گزارش های داده شده در سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۸ خوک ها و خفاش ها (البته طبق گزارش هایی این بیماری در برخی دیرگر از حیوانات اهلی همچون : اسب، بز و گوسفند و … نیز دیده شده است) بوده اند و این ویروس واگیر دار بوده است و از انسان به انسان و از حیوان به انسان و از حیوان به حیوان منتقل می شود. طبق گزارش ها محققین به این نتیجه رسیده اند که، این بیماری از طريق تنفس ذرات معلق در هوا ، ترشحات بينی خوکها ، تماس مستقيم با بافتهاي آلوده ، به حيوانات و انسانها انتقال يافته است.
شاید دوست داشته باشید
متن کوتاه انگلیسی دربارهی استرس و فواید آن
متن کوتاه انگلیسی دربارهی استرس و فواید آن !!! فواید!!!! بله فواید، تا به حال هر وقت صحبت از استرس شده همهی ما ذهنیت منفی و منشاء اصلی همه…
علائم ویروس نیپا
علائم این ویروس از عفونتهای بدون علائم تا آنسفاليتهاي كشنده را شامل میگردد. علائم این بیماری در افراد مبتلا شبيه به آنفولانزا ميباشد و علائمی همچون:
- نظير تب
- سر درد
- استفراغ
- سوزش گلو
- دردهاي عضلاني
مشاهده می شود.
در صورتی که این بیماری پیشرفت کند دارای علائمی همچون:
- سرگيجه
- خواب آلودگي
- تغيير در هوشياری
- علائم عصبي
- ذاتالريه
- مشكلات حاد تنفسی
ديده میشود . مشاهده علائم عصبی نشاندهنده آنسفاليت بوده كه همراه با ديدن حالت غش و صرع در موارد حاد اتفاق ميافتد در اين صورت فرد مبتلا در عرض ۲۴ تا ۴۸ ساعت به حالت كما میرود. ۴۰ الی ۷۵ درصد این بیماری باعث مرگ فرد می شود.
درمان ویروس نیپا
درمان مشخصی برای این ویروس در حال حاضر در دسترس نیست اما تميز و ضد عفونی كردن مزارع پرورش خوک و دیگر حیوانات با محلولهای ضد عفونی نظير هيپوكلريتسديم در پيشگيری بيماری مؤثر خواهد بود.
نظر شما دربارهی این بیماری چیست؟ آیا اطلاعات از این بیماری دارید لطفا نظرات خود را از طریق کامنت برای من ارسال کنید.
به امید فردایی روشن 🙂
منابع: سایت علمی نخبگان جوان

مسير موفقيت با محل هاى توقف کننده وسوسه انگيز بسيارى نقطه گذارى شده، متوقف نشو | تلاش، انگیزه و هدف گذاری می تواند انسان را به هر نقطه ای برساند،
به امید فردایی روشن 🙂