درختچهی نارمشک یکی از گیاهان دارویی است که درد رماتیسم را کاهش می دهد، در این مطلب میخواهیم این درختچه را بررسی کنیم. همچنین ما در مطالب قبل برخی دیگر از گیاهان، مانند آناغالیس، روناس، مامیران و … را بررسی کرده بودیم که در صورت علاقه می توانید آن ها را بررسی کنید.
درختچهی نارمشک چیست؟
نارمشک، درختچهی است از خانواده Guttiferae به صورت درخت کوچک در ابعاد درخت انار، گل ها وغنچه های باز نشده آن در ابعاد یک نخود به رنگ سرخ مایل به زرد و معطروخوشبو میباشد. این درخت دارای چوبی بسیار سخت و در عین حال خوشبو است. بوی غنچه و چوب آن شبیه بوی انیس میباشد. ایندرخت بومی شبه قاره هند است و تا شبه جزیره مالایا انتشار دارد و در جاوه نیز کاشته میشود، در ایران در خراسان دیده شده است.
شاید دوست داشته باشید
از نظر طب سنتی یخ، سودازا است و آبی که یخ در آن انداخته شود، سودازا شده و خون را غلیظ می کند و علاوه بر آن…
درختچهی نارمشک چه خواصی دارد؟
این درختچه دارای طبیعت گرم و خشک است و در طب سنتی به نام های ناگ کراز و مشک انار نامیده می شود و اگر ۸ تا ۱۰ گرم از آن خورده شود:
- قابض است.
- برای تقویت معده و روده ها مفید است.
- تسکین سرفه های توام با ناراحتی و خشونت سینه مفید است.
- در درمان مالیخولیا و وسواس و تقویت کبد در اشخاص سرد مزاج مفید میباشد.
- برای تقویت مادران پس از تولد نوزاد نافع است.
- خوردن غنچه های باز نشده آن برای قطع اسهال خونی مفید است.
آنها را بکوبید و با کره و کمی شکر مخلوط کنید و خمیر درست کرده و ضماد نمایید. برای بواسیر خونی نافع است. تازه آن را بکوبید و ضماد گذارید. برای معالجه و دفع سم مار و عقرب نافع است. مغز هسته آن را بکوبید و ضماد کنید. برای التیام زخم و فروکش کردن تاول نافع است. مالیدن آن برای درمان پوست های تحریک شده و تاولی نافع است، درد روماتیسم را تسکین میدهد.
نظر شما در رابطه با این گیاه چیست؟ لطفا نظرات خود را از طریق کامنت برای ما ارسال کنید.
به امید فردایی روشن 🙂
منابع: اسرار گیاهان دارویی
من می توانم…
روزهای زیبا در راه است…شرایط نمی تواند من را متوقف کند…
به امید فردایی روشن 🙂