آرنیکا ، گیاهی است چندساله و کوچک دارای ریشه ی لیفی قرمز و از خانواده کاسنیان است. این گیاه به نام های سوسن کوهی, تنباکوی کوهی, همیشه بهار کوهی, خالق الفهد, دخان الفوح, دود خوش بو و آرنیقه خوانده می شود. در مطالب پیش از گیاهانی همچون بادرنجبویه و آناغالیس ، افسنطین، شوید، جعفری و… صحبت کردیم در این پست میخواهیم به خواص گیاهی آبرون کبیر بپردازیم.
درباره ی آرنیکا
گیاهی است از خانواده کاسنیان، چندساله و کوچک، دارای ریشه ی لیفی قرمز. برگهای اولیه ی آن از یقه ی گیاه خارج می شود به شکل گروهی، بزرگ، بیضی شکل، نوک تیز، دارای برگ های موازی طولی و پوشیده از کرک. در سطح فوقانی برگ کمی موجدار است. از وسط این برگها ساقه ای خارج می شود به بلندی حدود شصت سانتی متر و در انتهای آن گل های زرد قشنگی در تابستان ظاهر می شود، در مرکز گل غلافی محتوی تخم گل و در نوک این غلاف خار کوچکی قرار دارد.
این گیاه در کوهستان های آلپ، در فرانسه، سوییس و در منطقه کوهستانی ووژ در فرانسه به طور خودرو انتشار دارد.
خواص آرنیکا
آرنیکا بوی مخصوص و طعمی تلخ دارد.
ریشه ی این گیاه دارای ترکیبات شیمیایی آرنیکافلاوون و اسانس است و در درمان بیماری هایی همچون سیاه سرفه و رماتیسم استفاده می شود و علاوه بر آن از تنتور آن در درمان سرماخوردگی، گرفتگی اعضای بدن، بهبودی زخم ها و جراحت های حاصل از ضربه خوردگی استفاده می شود. همچنین از این گیاه بعنوان مرحم در شکسته بندی نیز استفاده می شود و مسکن و آرمش بخش است.
مهمترین اثرات آرنیکا
- رفع جراحات
- مسکن و آرامش بخش
- درمان سیاه سرفه
- درمان رماتیسم
طریقه ی مصرف آرنیکا
0.5 کرم از گیاه را بخورید، محلل، محرک، مسکن و آرامش بخش است
0.5 گرم از ریشه ی گیاه را در یک لیوان آب ده دقیقه روی حرارت ملایم بجوشانید و آب صاف کرده ی آن را بین غذا بنوشید. برای تسکین سیاه سرفه و درمان رماتیسم مفید است.
عوارض جانبی آرنیکا
مصرف بیش از حد مجاز آن مضر است و حتما باید با نظر پزشک مصرف شود و همچنین لطفا برای مصرف این گیاه جهت درمان های بالا که ذکر شد حتما با مشاور داروی گیاهی مشورت کنید.
به امید فردایی روشن
منابع: ویکی پدیا
من می توانم…
روزهای زیبا در راه است…شرایط نمی تواند من را متوقف کند…
به امید فردایی روشن 🙂