بتاکزولول یکی از داروهای گروه شیمیایی آنتاگونیست β1 – آدرنرژیک است این دارو در درمان بیماری های چشمی تجویز می کنند. در این مطلب میخواهیم بیشتر با این دارو و طریقهی مصرف آن آشنا شویم.
آشنایی با داروی بتاکزولول
بتاکزولول دارویی است که در درمان افزایش زیاد فشار چشم در گلوکوم زاویه باز تجویز می کنند، این دارو با نام های تجاری Betoptic-S, Betoptic نیز در بازار موجود است. این دارو با مهار گیرندههای β1 آدرنرژیک باعث کاهش فشار داخل چشم در بیماران گلوکومی میشود. این اثر احتمالاً ناشی از کاهش تولید مایع زلالیه است.
طریقهی مصرف بتاکزولول
یک یا دو قطره از محلول 0/5% یا سوسپانسیون 0/25% دوبار در روز بداخل چشم مبتلا چکانده شود.
شاید دوست داشته باشید
کاتالپا یکی از گیاهان دارویی است که دارای گونه های مختلفی است، این گیاه در درمان بیماری های…
عوارض جانبی بتاکزولول
- موضعی: اشک ریزش، سوزش خفیف چشم.
- سیستمیک: عوارض عمومی غیرشایع و عبارت است از: اُفت خفیف فشارخون سیستولیک و دیاستولیک، برادیکاردی، نارسائی قلب، افزایش مقاومت راههای هوائی.
نکات هنگام مصرف بتاکزولول
- دارو باید طوری بهداخل کیسه ملتحمه چشم چکانده شود که با چشم برخورد نکند.
- دارو را در دمای ۳۰ـ۱۵ درجه سانتیگراد نگهداری کنید و از منجمدکردن آن بپرهیزید.
- در صورت فراموش کردن نوبت مصرف در صورتیکه کمتر از ۲ ساعت به زمان نوبت بعدی مانده است از مصرف دارو پرهیز کنید و نوبت بعدی را در زمان معین مصرف کند.
- در صورت ابتلاء بیمار به دیابت ملیتوس: علائم هیپوگلیسمی احتمالی مانند تاکیکاردی، ترمور ممکن است ضمن مصرف بتاکسولول تخفیف یابد.
- در صورت ابتلاء بیمار به هیپرتیروئیدیسم: قطع ناگهانی مصرف دارو ممکن است باعث ایجاد کریز تیروئیدی شود.
- در صورت مشاهده علائم عمومی ناخواسته ذیل بیمار باید فوراً پزشک را در جریان بگذارد. برادیکاردی، ویزینگ، تنگی نفس، ادم اندام تحتانی، و حالت افسردگی (خستگی، بیخوابی، اشتهائی، گریه).
به امید فردایی روشن 🙂
من می توانم…
روزهای زیبا در راه است…شرایط نمی تواند من را متوقف کند…
به امید فردایی روشن 🙂