پانیک (پنیک) و یا وحشتزدگی (panic attack) نوعی بیماری روانی که در جوانان شایع است. اصولا افرادی که دچار بیماری پانیک می شوند به بیماری روانی دیگر همچون افسردگی و یا سایر اختلالات اضطرابی نیز مبتلا است. در ادامه بیشتر با وحشت زدگی آشنا می شویم.
بیماری روانی پانیک چیست؟
همانطور که گفتیم نوعی بیماری روانی است که بطور ناگهانی وحشت به سراغ فرد بیمار می آید و این وحشت که معمولا 10 الی 30 دقیقه بیشتر طول نمیکشد آنقدر گسترده است که افراد فکر میکنند که دچار حمله ی قلبی شده اند و میترسند که بمیرند. این اختلال بیش از همه در جوانان رخ می دهد و افراد تقریبا در سن 25 سالگی به آن مبتلا می شوند.
اختلال وحشت زدگی شامل حملات حاد شدید اضطراب همراه با احساس مرگ قریب الوقوع است که افراد مبتلا ممکن است چندین حمله در روز یا صرفا تعداد کمی حمله در طول سال را تجربه کنند. نخستین حمله معمولا خود به خود رخ می دهد اما گاهی ممکن است حملات پنیک در پی برآشفتگی، فعالیت بدنی یا آسیب هیجانی رخ دهد.
علائم بیمای روانی پانیک چیست؟
این بیماری شامل علائمی چون:
- افزایش ضربان قلب
- تنگی نفس
- عرق کردن
- نفس نفس زدن
- لرزش بدن
- وحشت کردن
- گرم شدن بدن به شکل سریع
- تهوع و استرس
- درد سینه
- سر درد
- سرگیجه
مدت زمان اوج این موارد حدودا ۱۰ دقیقه است و بعد از ۳۰ دقیقه به کلی ناپدید میشوند اما چیزی که بعد از حمله باعث نگرانی و اذیت فرد مبتلا میشود ترس اتفاق مجدد آن است.
شاید دوست داشته باشید
وکاپلا یا همان گروه آوازی تهران چیست؟
وکاپلا یا همان گروه آوازی تهران یک گروه کر آکاپلا است که فعالیت خود را به سرپرستی…
آیا بیماری روانی پانیک درمان می شود؟
30 تا 40 درصد از مبتلایان به خوبی درمان می شوند و 50 درصد آن ها نیز علائم بسیار خفیفی دارند و خوشیختانه این اختلال در بین اختلالات اظطرابی راحتتر و بهتر درمان می شود.
چگونه پانیک را درمان کنیم؟
بهترین راه درمان این بیماری شناخت کامل بیمار از بیماری است، به این شکل که بیمار متوجه باشد دچار نوعی حملات عصبی شده است و هیچ مشکلی در اعضای بدنش وجود ندارد . و همچنین بعد از کنترل علائم بهتر است فرد مبتلا هشت تا 12 ماه دارو مصرف کند که علاوه بر دارو درمانی روش هایی مانند ریلکسیشن و انواع خاصی از روان درمانی هم کمک کننده است.
به امید فردایی روشن
من می توانم…
روزهای زیبا در راه است…شرایط نمی تواند من را متوقف کند…
به امید فردایی روشن 🙂