آتنولول یکی دیگر از داروهای ضدفشار خون است که در این مطلب میخواهیم آن را بررسی کنیم. همچنین ما در مطالب قبل داروهایی دیگری همچون کاپتوپریل و لورازپام را بررسی کرده بودیم که در صورت علاقه میتوانید آن ها را مطالعه کنید.
آشنایی با داروی آتنولول
آتنولول از گروه دارویی شیمیایی بتابلوکر است که با نام تجاری Tenormin نیز در بازار وجود دارد و در درمان هیپرتانسیون خفیف تا متوسط و پروفیلاکسی از آنژین صدری تجویز می شود. این دارو بصورت رقابتی جلوی تحریک گیرنده های باآدرنرژیک عضله صاف عروقی را میگیرد، اثر کرونروپیک منفی و اینوتروپیک مثبت اعمال میکند، هدایت گروه AV را کند می کند، مصرف اکسیژن در میوکارد را کاهش میدهد، و همچنین در دوزهای بالا باعث کاهش فعالیت سیستم رنین، آلدوسترون، آنژیوتانسین می شود. این دارو برای افرادی که داروی حساسیت مفرط به بتالوکرها، شوک کاردیوژنیک، بلوک قلبی، برادیکاردی سینوسی، نارسایی قلبی و نارسایی احتقانی قلبی دارند منع مصرف دارد.
طریقهی مصرف آتنولول
میزان مصرف این دارو برای بالغین: 50 میلی گرم روزانه، در طی 1 الی 2 هفته تا حد 100 میلی گرم روزانه قابل افزایش است، در حالت آنژین تا 200 میلی گرم در روز مقدار آن را افزایش می دهیم.
شاید دوست داشته باشید
چگونه به راحتی سیگار را ترک کنیم؟
استعمال دخانیات به اشکال مختلف، برای بیش از پنج قرن، به یک عادت ناسالم تبدیل شده است؛ عادتی که ترک آن برای بسیاری از افراد دشوار است همچنین امروزه به خوبی ثابت شده است که اعتیاد به دخانیات در کنار ناباروری، به بروز اختلالات…
عوارض جانبی آتنولول
- قلبی و عروقی: افت شدید فشارخون، برادیکاردی، نارسایی احتقانی قلب، انتهاهای سرد، افت فشار خون وضعیتی، بلوک درجه 2 و 3 قلبی
- سیستم عصبی مرکزی: بی خوابی، خستگی، گیجی، تغییرات روانی، از دست دادن حافظه، توهم، افسردگی، بی حالی، خواب آلودگی، خوابهای عجیب و غریب و کاتتونی
- گوارشی: تهوع، استفراغ، اسهال، ترمبوز شریان مزاتتریک، کولیک ایسکمیک
- پوستی: راش، تب و آلوپسی
- خونی: آگرانولوسیتوزیس، ترومبوسیتوپنی، پورپورا
- چشم، گوش، حلق و بینی: گلودرد، خشکی چشم
- تنفسی: برنکواسپاسم، تنگی نفس، خس خس کردن
نکات هنگام مصرف آتنولول
در فرم خوراکی آن قبل از غذا یا در هنگام به صورت خرد شده یا فرم سالم مصرف می شود.
در نارسایی کلیوی دوز دارو را کاهش می دهند
از قطع ناگهانی دارو جلوگیری کنید و در مدت دوهفته دوز دارو را به تدریج کاهش دهید.
در صورت بروز سرگیجه از انجام کارهای مخاطره آمیز امتناع کنید.
به امید فردایی روشن 🙂
من می توانم…
روزهای زیبا در راه است…شرایط نمی تواند من را متوقف کند…
به امید فردایی روشن 🙂