درخت شالک و خواص آن

درخت شالک و خواص آن / ویکی ووک

درخت شالک درختی است بلند که ارتفاع آن تاسی متر میرسد، این درخت به نام های اشنک ,اشن ,عشنک, دله راجی ,دله راجی ,بدل چنار, گرده راجی , ایری قلمه ,راری قلمه ,سفید چوب, لشه قلمه , حوراسود و حورومی نیز معرف است و دارای خواص بی نظیری می باشد که در ادامه آن ها را بررسی میکنم

درباره‌ی درخت شالک

 

درخت شالک و خواص آن / ویکی ووک

 

همانطور که در ابتدا اشاره کردیم،درختی است بلند که ارتفاع آن تاسی متر میرسد. شاخه های آن باز، تنه آن کم و بیش موجی و فاقد جهت های ریشه جوش است، پوست تنه در جوانی سبز خاکستری است ولی بعداً تیره رنگ و سیاه می شود. جوانه های آن زردرنگ، معطر و چسبناکمیباشد. برگها سبز براق، پهن یا لوزی شکل، نوک تیز و قاعده آن زاویه داراست. میوه آن کپسول می باشد که با دو شکاف شکفته می شود. این درخت در نقاط استپی و در بعضی مناطق از جمله در ارسباران و حیران و دامنه های جنوبی البرز در روستای بختیاری و سایر مناطق کنار نهرها کاشته میشود


شاید دوست داشته باشید

مرغ شکم پر را چگونه درست کنیم؟ / ویکی ووکمرغ شکم پر را چگونه درست کنیم؟

امروز می خواهیم یک نوع مرغ شکم پر رو به شما آموزش بدهیم که امیدوارم از طعم و مزه آن لذت ببرید. نکته مهم برای تهیه مرغ شکم پر…

 


خواص درخت شالک

یکصد گرم از آن را در ۳۰۰ گرم آب دو تا سه ساعت روی حرارت ملایم بجوشانید. پس از آن ۱۵۰ گرم روغن خوراکی و ۵۰ گرم موم خالص به آن اضافه کرده و با اتش ملایم حرارت دهید تا ممزوج شود، وقتی تمام آب آن تبخیر شد، آن را تا گرم است با پارچه  نازک صاف کنید و هر روز آن صاف کرده را بر موضع بمالید، بواسیر را درمان می کند.  پانزده گرم از آن را در نیم لیتر آب جوش دوازده ساعت بخیسانید، بعد آب آن را صاف کرده بنوشید، مدرمقوی هاضمه و ضدعفونی کننده است و اگر آن را رقیق کرده و بنوشید ۷ ناراحتی های کلیه و مثانه، روماتیسم، نقرس و سیاتیک را درمان می کند.

 

درخت شالک و خواص آن / ویکی ووک

 

یک صد گرم از آن را نیم کوب کنید و ۲۰ یا ۳۰ گرم پوست نارنج را خلال کرده و مجموع را در یک لیتر سرکه قرمز ریخته بگذارید یک هفته بماند، سپس آن را با فشار از پارچه صاف کنید و قبل از ناهار و شام هربار یک فنجان بنوشید. به عنوان تونیک برای تقویت مسلولین مفید میباشد.یک صد گرم از آن را در ۳۰۰ گرم آب سرد بریزید و بیست دقیقه بجوشانید، بعد ۱۵۰ گرم روغن زیتون به آن اضافه کنید و باز ملایم بجوشانید تا آب آن تمام شود و روغن بماند، سپس در پارچه ای توری بریزید و برجای دردناک بگذارید. درد کمر تا زانو یا عرق النسا یا سیاتیک را درمان می کندگرد کوبیده  آن برای جذب گاز معده و رفع سوء هاضمه ناشی از نفخ مصرف می شود و معده را نیز ضدعفونی میکند.

به امید فردایی روشن 🙂

منابع: اسرار گیاهان دارویی

میتوانید این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *