روشن شدن چراغ چک خودرو از جمله مواردی است که هر راننده ای رانگران می کند چون تصور بر این است که زمانی این چراغ روشن می شود که اختلالی جدی در عملکرد موتور ایجاد شده است. با ما همراه شوید تا ببینیم آیا واقعا باید نگران روشن شدن چراغ چک شد و یا در برخی موارد می توان آن را به سادگی مدیریت کرد
روشن شدن چراغ چک علامت چیست؟
چراغ چک یا چراغ خطا از زمانی بر روی خودروها نصب شد که سیستم سوخت رسانی خودروها به انژکتوری تبدیل شد. این چراغ به طور مستقیم به واحد کنترل الکترونیک خودرو (ECU ) متصل است .در خودروهای قدیمی روشن شدن چراغ چک مربوط به مشکلات جرقه و سوخت رسانی است اما در خودروهای امروزی این چراغ می تواند به دلایل مختلفی باشد.
شاید دوست داشته باشید
چگونه استخوان ها را تقویت کنیم؟
اگر دچار درد و گرفتگی عضلات در مفصل میشوید و یا مکرر دچار شکستگی و آسیبهای مربوط به مفصل میشوید بهاحتمالزیاد استخوانهایتان …
چراغ چک چه خطاهایی را نشان می دهد؟
چراغ چک خطاهای بوجود آمده بر روی ECU را نشان می دهد که خود به دو دسته تقسیم می شوند
- خطاهای دائم – مانند خرابی سنسورها و…
- خطاهای موقت – مانند تغییر ناگهانی داده های سنسور و…
خطاهایی که چراغ چک هشدار می دهد؟
- سنسور اکسیژن – رایج ترین دلیل روشن شدن چراغ چک است. گرچه با هزینه کمی برطرف می شود ولی ECU خودرو را به هم می ریزد.
- کاتالیزر – اگر شمع ها به موقع تعویض نشوند خرابی کاتالیزر سریع تر اتفاق می افتد و هزینه زیادی روی دست شما خواهد گذاشت .
- درپوش باک – جالب است بدانید اگر درپوش باک را محکم نبندید ممکن است چراغ چک روشن شود. امتحان کنید اگر مشکل همچنان باقی ماند، درپوش را تعویض نمایید.
- شمع و کویل – اگر چراغ چک روشن شد و مشکل مربوط به شمع و کویل بود بدانید احتمال خرابی همزمان آن ها بیشتر از خرابی هریک به طور جداگانه است.
- ترموستات – در نواحی گرمسیر خرابی ترموستات یکی از عوامل رایج روشن شدن چراغ چک است.
- انژکتور – متاسفانه بی توجهی به بعضی نکات مانند رانندگی طولانی با سوخت کم یا تعویض دیر به دیر صافی بنزین و همچنین استفاده از سوخت بی کیفیت سبب بروز این مشکل می شود .
منابع : دنیای خودرو
نویسنده :
مسعود ناصری
من می توانم…
روزهای زیبا در راه است…شرایط نمی تواند من را متوقف کند…
به امید فردایی روشن 🙂