میدازولام یکی دیگر از داروهای شیمیایی آرامشبخش و خواب آور است که در القاء بیهوشی استفاده می شود. در این مطلب میخواهیم این دارو را بررسی کنیم. همچنین ما در مطالب قبل با برخی دیگر از داروهای شیمیایی مثل ناپروکسن، آلپرازولام، فلورازپام و … را بررسی کرده بودیم که در صورت تمایل میتوانید آن ها را نیز مطالعه کنید.
آشنایی با داروی میدازولام
میدازولام یکی دیگر از داروهای آرامشبخش و خواب آور است که در Sedation قبل از بیهوشی، القاء بیهوشی، قبل از اقدامات تشخیصی مثل آندوسکوپی تجویز می شود. این دارو باعث تشدید اثر مهاری GABA میشود و جزو گروه شیمیایی آرامبخش بنزودیازپنی محسوب می شود. این دارو با نام تجاری Versed نیز در بازار وجود دارد و برای افرادی که حساسیت به بنزودیازپینها، گلوکوم حاد زاویه باز یا بسته، مسمومیت حاد با الکل، شوک، اغماء، تزریق داخل شریانی، مراحل آخر بارداری (ترم)، شیردهی دارند منع مصرف دارد.
طریقهی مصرف میدازولام
Sedation
بالغین: ۰۸/۰ mg/kg عضلانی نیمساعت قبل از اقدام طبی یا تشخیص؛ یا ۵/۱ـ۱ mg بهصورت وریدی (در صورت ضرورت هر ۲ دقیقه قابل تکرار است).
القاء بیهوشی عومی
بالغین: ۲۵/۰ـ۱۵/۰ mg/kg طی ۳۰ـ۲۰ ثانیه بهصورت وریدی تزریق شود (همراه با دیگر داروهای بیهوشی)، ۳۵/۰ـ۳۰/۰ mg/kg طی ۳۰ـ۲۰ ثانیه بهصورت وریدی تزریق میشود (به تنهائی).
شاید دوست داشته باشید
فودکورت چیست و چه مفهومی دارد؟
در فودکورت که بعضاً به آن فودهال food hall نیز گفته میشود، فضایی…
عوارض جانبی میدازولام
- دستگاه عصبی: از دست دادن حافظه نزدیک، سردرد، کدورت شعور، اضطراب، پریشانی، سرخوشی، بیخوابی، سرگیجه، آتاکسی، ترمور عضلانی، پارستزی، اختلال تکلم، دلیریوم پس از بیهوشی.
- قلبی ـ عروقی: افت فشارخون، PVC، تاکیکاردی، رفلکس و ازوواگال.
- تنفسی: اسپاسم حنجره، برونکواسپاسم، سرفه، تنگینفس، نفسنفس زدن، انسداد راههای هوائی، ویزینگ، ایست تنفسی.
- چشم: تاری دید، دوبینی، نیستاگموس، میوز.
- گوارشی: (نادر) تهوع، استفراغ، ترشح زیاد بزاق، طعم اسیدی.
- پوست: سوزش، درد و سفتی در محل تزریق، کهیر.
دیگر موارد:
- ضعف
- لرز
- سکسکه
- کرختی
نکات هنگام مصرف میدازولام
دارو با اغلب محلولهای معمول و داروهای بیهوشی سازگار است. میدازولام رقیق شده در نرمال سالین یا DW5% را به آهستگی تزریق کنید.
به امید فردایی روشن 🙂
من می توانم…
روزهای زیبا در راه است…شرایط نمی تواند من را متوقف کند…
به امید فردایی روشن 🙂