علائم استرس و اضطراب شدید

استرس

شاید شما نیز جزو افرادی باشید که برای شرکت کردن در مهمانی یا انجام سخنرانی رسمی یا شرکت در امتحان دچار استرس می شوند بعضی از افراد با قرار گرفتن در چنین موقعیت هایی از بیان اینکه دچار استرس شده اند، خودداری می کنند، بنابراین در این مطلب به بررسی علائم استرس میپردازیم.

اثرات استرس در بدن چیست؟

 

استرس

 

استرس به دلیل تغییرات هورمونی، روی وضعیت جسمی فرد تاثیر می گذارد و با علائمی بروز می کند.

تهوع

از جمله علایم شایع استرس، حالت تهوع و استفراغ است.

مصرف آب کافی برای جبران الکترولیت های از دست رفته ، استراحت کافی، پیاده روی و مدیتیشن می تواند راهکار موثری برای رفع این مشکل باشد.

ریزش مو

ریزش مو علت های مختلفی دارد که از جمله آن می توان به ژنتیک یا مصرف دارو اشاره کرد اما استرس نیز یکی از علت های ریزش مو است. آلوپسی نوعی بیماری خود ایمنی است که در پی آن گلبول های سفید خون به پیاز مو حمله می کند و در نتیجه فرد دچار ریزش مو می شود. بیماری دیگر مربوط به ریزش مو بر اثر اضطراب، تلوژن افلوویم نام دارد. در پی این بیماری ۷۰درصد موی فرد می ریزد. از آن جا که این حالت می تواند ماه ها پس از وقوع یک حادثه پراسترس از جمله از دست دادن عزیزی رخ دهد، ارتباط دادن آن با استرس کمی سخت است. این مشکل به مرور زمان رفع می شود.

خون ریزی از بینی

نتایج بررسی ها نشان می دهد افرادی که درموقعیت های پراسترس قرار می گیرند، دچار خون ریزی از بینی می شوند. گفته می شود، اضطراب با افزایش فشار خون ارتباط دارد.

استرس

 از دست دادن حافظه

اگر صحبت های رد و بدل شده در یک جلسه پراسترس را به خاطر نمی آورید این احتمال وجود دارد که دچار اختلال هیپوکامپ شده باشید. هیپوکامپ، قسمتی از مغز است که حافظه کوتاه مدت فرد و میزان هورمون استرس را کنترل می کند. استرس می تواند این قسمت از مغز را متاثر کند، در نتیجه روی توانایی حافظه تاثیر می گذارد. برای به دست آوردن مجدد حافظه، لازم است علت اصلی استرس از بین برود. اما تا آن زمان تمامی اطلاعات مهم را جایی یادداشت کنید.

 ضعیف شدن سیستم ایمنی

یکی از اثرات عمده استرس روی بدن، ضعیف شدن سیستم ایمنی است.

علاوه بر آن، غده تیموس که وظیفه مقابله با عوامل بیماری زا را برعهده دارد، کوچک می کند.

بهترین راه برای مقابله با آن و تقویت سیستم ایمنی، ورزش کردن است.

تعریق بیش از حد

استرس، باعث تعریق بیشتری می شود.

برخی افراد از اختلال تعریق بیش از حد به ویژه در قسمت کف دست و پا رنج می برند. یوگا و مدیتیشن در از بین بردن این اختلال موثر است.

چکار کنیم استرس نداشته باشیم؟

 

چکار کنیم استرس نداشته باشیم؟

 

نتایج تحقیقات نشان می دهد تنفس شکمی میزان استرس فرد را کم می کند.

اضطرابهای مثبت مانند پیداکردن شغل مناسب، ازدواج یا شرکت در امتحان می تواند به پیشرفت فرد در زندگی کمک میکند اما استرسهای منفی، عملکرد فرد را پایین می آورد و زمینه ساز بروز اختلالات اضطرابی و خلقی می شود.  تنفس عمیق و شکمی استرس را کاهش می دهد. آلودگی صوتی و صدای بوق خودروها از عوامل افزایش آن در افراد است و ممکن است صدای بوق خودروها در برخی افراد تاثیر چندانی نداشته باشد اما موجب افزایش اضطراب در برخی افراد می شود.  افزایش آگاهی موجب می شود تا فرد رفتارهایش را براساس شرایط حاکم بر جامعه تنظیم و در نهایت اضطراب کمتری را تجربه کند.

به امید فردایی روشن

منابع: newsweek

میتوانید این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *