با توجه به نوع پشه هایی که در نزدیکی شما وجود دارد، این حشرات کوچک می تواند بیماری های کشنده ای مانند زیکا، مالاریا، تب زرد، تب دانگ و … را انتقال دهد؛ از این رو تلاش برای کاهش مواجهه با این حشرات اقدامی عاقلانه است. در این مطلب با برخی عوامل که می تواند فرد را در معرض نیش بی امان پشه ها قرار دهد، بیشتر آشنا می شویم.
عوامل موثر در جذب پشه ها چیست؟
بیشتر پشه ها جذب خون انسان ها می شوند اما عوامل دیگری مانند:
- دی اکسید کربن
- تحرک بدنی
- بوی پا
- عطرهای با بوی گل
- لباس با رنگ تیره
- نوشیدن الکل
- سیر و ویتامین B
میتواند در جذب پشه به سمت انسان ها موثر باشد.
اگر بخواهیم دقیق تر توضیح دهیم، افرادی که دارای گروه خونی O هستند، احتمالا بیش از افراد دیگر پشه ها را به سوی خود جذب می کنند. بنابر نتایج یک مطالعه، بانوان باردار دو برابر بیشتر از دیگر بانوان در معرض نیش پشه های ناقل مالاریا قرار می گیرند. بدن برخی افراد ترکیباتی را منتشر می کند که باعث جذب پشه ها می شود در شرایطی که بدن افراد دیگر ترکیبات دافع حشرات منتشر می کند. چگونگی کارکرد این امر همچنان نامشخص است اما پژوهشگران برای جداسازی ترکیبات شیمیایی و استفاده از آنها در اسپری های ضد حشره طبیعی در تلاش هستند.
بنابر نتایج یک مطالعه، افرادی که باکتری های متنوعتری روی پوست آنها زندگی می کند برای پشه از جذابیت کمتری برخوردار هستند. پشه ها به افرادی که هنگام تنفس دیاکسیدکربن بیشتری منتشر می کنند، بیشتر جذب می شوند که افراد بزرگ جثه و بانوان باردار از آن جمله اند.ورزش کردن می تواند به تولید اسید لاکتیک در بدن انسان منجر شود و دفع آن به همراه عرق می تواند به عنوان یک عامل جاذب برای پشه ها عمل کند.
به امید فردایی روشن
منابع: روزنامه خراسان
من می توانم…
روزهای زیبا در راه است…شرایط نمی تواند من را متوقف کند…
به امید فردایی روشن 🙂