برنج سبوس دار چه فوایدی دارد؟

شکی نیست که در صورت مصرف زیاد برنج و کم تحرکی، فرد دچار چاقی می‌شود. اما اگر متعادل مصرف کنید و فعالیت جسمی نیز داشته باشید، نه تنها ضرری ندارد بلکه هیچ‌ چیزی نمی تواند جای آن را بگیرد بعلاوه آن این ماده غذایی مفید، غذای اصلی در سراسر جهان به‌حساب می‌آید، انرژی فوری و ویتامین‌های ضروری بدن را تأمین می‌کند و از طرفی سلامت پوست را بهبود می‌بخشد. برنج در انواع و اندازه‌های مختلف وجود دارد؛ از جمله برنج دانه سفید که به دلیل تصفیه شدن ازارزش غذایی کمتری برخوردار است. اما نوع دیگر آن برنج سبوس دار است که ارزش غذایی بالایی دارد که در ادامه آنها را بررسی میکنیم.

خواص برنج سبوس دار

 

 

مواد مغذی موجود در برنج قهوه‌ای یا سبوس دار با کمک به انتقال‌ دهنده‌های عصبی مانع از بروز بیماری آلزایمر می‌شود. مانع از آثار سوء رادیکال‌های آزاد که می‌تواند بیماری‌هایی مانند زوال عقل و آلزایمر ایجاد کند، می شود. برنج قهوه‌ای حاوی فیبرهای غیر محلول است و از بروز انواع مختلف سرطان پیشگیری می کند. فیبر از بدن در برابر سرطان به خوبی محافظت می کند. همچنین، ویتامین‌های مختلف و ترکیبات فلاوانوئیدی موجود در برنج به بدن کمک می‌کند تا از شر رادیکال‌های آزاد، رهایی پیدا کند.


شاید دوست داشته باشید

شاک شوکا و طرز تهیه آن

شاک شوکا غذایی است که مربوط به کشور ترکیه می باشد و بسیار محبوب و پرطرفدار است. این غذا با مواد غذایی که در اکثر خانه ها تهییه می شود درست می شود و بسیار هم خوشمزه است و همچنین شما میتوانید این غذا را به عنوان…

 

Related Post

استفاده موضعی از برنج به ‌ویژه آب برنج نیز می‌تواند در درمان برخی بیماری‌های پوستی مؤثر واقع شود. ترکیبات برنج، به ویژه برنج سبوس‌دار ، التهاب را کاهش می‌دهد. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در برنج نیز روند پیری را به تأخیر می‌اندازد و همچنین از آنجا ‌که برنج سدیم پایین دارد، برای مبتلایان به فشارخون بالا مفید است. سدیم بالا در بدن خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می دهد.

 

برنج یک نیروگاه بزرگ انرژی به‌حساب می‌آید، زیرا مقادیر زیادی کربوهیدرات دارد که به ‌عنوان سوخت بدن عمل می‌کند. کربوهیدرات از طریق روند سوخت‌وساز به انرژی قابل‌استفاده تبدیل می‌شود. حتی مصرف کمی برنج، مقدار زیادی انرژی در بدن تولید می‌کند. برنج سبوس دار هیچ چربی مضر یا کلسترول یا سدیم ندارد و درنتیجه مانند غذاهای فوری و شیرینی‌ها مضر نیست.

به امید فردایی روشن 🙂

منابع: ویکی پدیا

میتوانید این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
پست های مرتبط