گل آفتاب پرست ، گیاهی علفی و یک ساله به شکل بوته ای با ساقه های جوبی، لبه ارتفاع 70 سانتی متر است. این گیاه از خانواده گل گاوزبان است و نام های دیگر آن: آفتاب پرست, آفتاب گردک, دوارالشمس و صامریوما است. در مطالب پیش از گیاهانی همچون بادرنجبویه و آناغالیس ، افسنطین، شوید، جعفری و… صحبت کردیم در این پست میخواهیم به خواص گیاهی گل آفتاب پرست بپردازیم.
درباره ی گل آفتاب پرست
همانطور که عرض کردیم گیاهی است علفی و یک ساله به شکل بوته ای با ساقه های چوبی، ساقه ی آن کوتاه پوشیده از پرز و غباری و بلندی آن به ده تا 70 سانتی متر مس رسد و خیلی پرشاخه و منشعب است. برگهای آن کامل، پهن، بیضی، نوک تیز و درتماس با دست، زبر و خشن می باشد. گل های آن مجتمع خوشه ای سفید مایل به زرد و بدون بو و خمیده شبیه عقرب است.
این گیاه در طول تابستان گل می دهد و در مناطق با آب و هوای مدیترانه ای جنوب اروپا و جنوب غربی آسیا و شمال آفریقا و ایران می روید. در ایران بیشتر در موستان ها و کنار جاده ها و اراضی سنگلاخ و همچنین در همدان دیده شده است.این گیاه دارای گونه های متعددی می باشد.
خواص گل آفتاب پرست
طبیعت این گیاه گرم و خشک است و درجه ی حرارت آن بیشتر از درجه ی خشکی آن می باشد. این گیاه برای رفع سمیت عقرب مفید است و صفرا و قاعده آور است و برای دفع سنگ کلیه هم نافع است. از برگ این گیاه در درمان نقرس استفاده می کنند و تخم آن نیز برای رفع سنگ مثانه و تب مفید است.
مهمترین اثرات آفتاب پرست:
طریقه ی مصرف گل آفتاب پرست
اگر آب چهار عدد از سرشاخه های گلدار و تازه ی آن که شامل برگ و تخم نیز باشد بگیرید و با عسل شیرین کنید و بخورید، محلل مسهل بلغم و صفرا آور است و اگر با سرکه مخلوط و خورده شود برای رفع سمیت عقرب مفید است.
تازه ی آن را بکوبید و ضماد کنید برای رفع انواع زگیل و اگزما مفید است.
20 تا 30 گرم برگ و سرشاخه های گلدار گیاه را در یک لیتر آب جوش دم کنید و آب صاف کرده ی آنرا هر صبح و ظهر و شب فنجان بنوشید. سنگ کلیه را رفع میکند.
عوارض جانبی گل آفتاب پرست
این گیاه برای طحال مضر است و مصلح آن نیز عسل است. همچنین لطفا برای مصرف این گیاه جهت درمان های بالا که ذکر شد حتما با مشاور داروی گیاهی مشورت کنید.
به امید فردایی روشن
منابع: ویکی پدیا
من می توانم…
روزهای زیبا در راه است…شرایط نمی تواند من را متوقف کند…
به امید فردایی روشن 🙂