فقر سواد سلامت چه پیامد هایی دارد؟

ما در مطالب قبل درباره‌ی سواد سلامت صحبت کردیم و گفتیم چقدر ضروری است که هر شخص سواد سلامت داشته باشد. در این مطلب میخواهیم پیامد های فقر سواد سلامت را بررسی کنیم.

پیامدهای فقر سواد سلامت

 

 

پایین بودن سواد سلامت، نظام سلامت را آسیب پذیرمی کند. تغذیه نامناسب، استفاده از دخانیات، کم تحرکی و بی توجهی به ورزش و آگاهی ناکافی از سیستم بیمه ای و خدمات درمانی کشور، از جمله مصداق های بی سوادی سلامت است. شیوع بیماری های غیرواگیردار و سهم 80 درصدی آن در مرگ ایرانیان  را می توان به نشانه های پایین بودن سطح سواد سلامت ایرانیان نسبت داد. چراکه این بیماری ها  با افزایش خودمراقبتی و افزایش آگاهی در حوزه سلامت می تواند بهبود یابد.

نتیجه یک تحقیق بین المللی نشان می دهد افرادی که سواد سلامت پایین تری دارند، نکات بهداشتی را کمتر رعایت و از خدمات بهداشتی به صورت نامناسب استفاده می کنند. این افراد همچنین بیش از بقیه بستری می شوند و از خدمات اورژانس و داروهای بیشتری استفاده می کنند؛ از طرفی کمتر مهارت استفاده درست و مناسب از داروها و خدمات درمانی و بهداشتی را دارند.

 از جمله پیامدهای فقر سواد سلامت عبارت است از :

  • درک نکردن برچسب های دارویی و پیام های بهداشتی
  • گزارش‌دهی ضعیف از وضعیت سلامت خود
  • درک نکردن اطلاعات شفاهی و نوشتاری که به وسیله پزشکان، پرستاران و بیمه گران داده می‌شود
  • ناتوانی در مصرف داروها براساس برنامه تعیین شده
  • ناتوانی در دریافت خدمات بهداشتی مورد نیاز
  • دانش کم درباره درمان
  • استفاده کم از خدمات پیشگیرانه

شاید دوست داشته باشید

وب اسکریپینگ چیست؟

Related Post

جمع آوری اطلاعات و استخراج داده ها از صفحات وب، روشی است که گاهاً برای …

 

 


راه های ریشه کن کردن فقر سواد سلامت

متاسفانه اطلاعات کمی در حوزه سلامت و وجود دارد و ارتقای این مهم در کشور ما جدی گرفته نشده است اما با با احساس مسئولیت فردی و اجتماعی در زمینه یادگیری و عمل به آن می توان به راحتی این فقر فقر سواد سلامت را ریشه کن کرد. افرادی که از سواد سلامت حداقلی برخوردار باشند باتوجه به شناخت کلی که از بیماری ها و راه های ابتلای به آن و روش های سالم زیستن دارند کمتر بیمار می شوند.

به امید فردایی روشن

میتوانید این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
پست های مرتبط