شنبلیله گیاهی علفی و یکساله به ارتفاع تا 50 سانتی متر است. نام دیگر این گیاه شنبلید است و عملکردی خلط آور و دمولسنت دارد. نام علمی این گیاه ” Trigonella foenum graecum ” می باشد و از خانواده بقولات است. در مطالب پیش از گیاهانی همچون بادرنجبویه و آناغالیس ، افسنطین، شوید، جعفری و… صحبت کردیم در این پست میخواهیم به خواص گیاهی زنجفیل بپردازیم.
درباره ی شنبلیله
گیاهی علفی است که تا ارتفاع 50 سانتی متر رشد میکند. برگهای آن بیضی شکل با نوک مدور است که مرکب از برگ گچه بوده و از یک نقطه منشعب می شوند. گلها منفرد، به رنگ زرد روشن و میوه ها بصورت نیام خمیده (غلاف) که هرکدام 10 تا 20 دانه دارند.
خواص شنبلیله
دانه های رسیده و خشک شده جزوء اندام دارویی این گیاه هستند و موسیلاژ، مواد تلخ و ساپونین مواد موثره ی این گیاه هستند. دانه های شنبلیله بصورت خوراکی عمدتا برای درمان کم اشتهایی، بی اشتهایی و کمبود وزن مورد استفاده قرار می گیرد. بصورت موضعی مرهم آن را جهت درمان جوش ها، سوختگی، التهابات و اگزما به کار می برند.
مهمترین اثرات این گیاه عبارتند از:
- ضد درد
- ضد التهاب
- ضدعفونی کننده
- ضد اسپاسم
- پایین آورنده ی قند خون
- خلط آور
- کاهش دهنده کلسترول و چربی خون
- مقوی رحم
طریقه ی مصرف شنبلیله
مقدار مصرف گیاه بصورت دم کرده، یک گرم پودر دانه در یک استکان آب سرد می باشد که به مدت سه ساعت نگه می داریم و سپس آن را صاف کرده و با کمی عسل( برای از بین بردن تلخی آن ) میل کنید. این عکل را تا 5 روز و تا 5 گرم می توان تکرار کرد. برای مصرف موضعی 50 گرم از دانه های خرد شده این گیاه با 250 میلی گرم آب مخلوط شده و بصورت پماد مورد استفاده قرار میگیرد.
عوارض جانبی شنبلیله
مصرف بیش از اندازه دارویی ممکن است باعث سردرد، تهوع و تحریکات پوستی گردد. همچنین با توجه به اثرات تحریکی رحم، در زمان بارداری و شیردهی بایستی با احتیاط مصرف شود. لطفا برای مصرف این گیاه جهت درمان های بالا که ذکر شد حتما با مشاور داروی گیاهی مشورت کنید.
به امید فردایی روشن
منابع: اتحادیه گیاهان دارویی | ویکی پدیا
من می توانم…
روزهای زیبا در راه است…شرایط نمی تواند من را متوقف کند…
به امید فردایی روشن 🙂
مشاهده کامنت ها (1)
سلام.واقعا وبسایت خوبی دارید