آتلکتازی نوعی بیماری است، که قسمتی یا تمام ریه جمع می شود یا روهم میخوابد، که این امر باعث عدم جذب اکسیژن کافی می شود. خوشبختانه این بیماری به راحتی در رادیوگرافی قابل تشخیص است. ما در مطالب قبل با برخی از بیماری هایی همچون آتاکسی، فاربر، تریچر کالینز و… آشنا شده ایم در ادامه با بیماری آلکتازی آشنا می شویم.
آتکتازی چیست؟
همانطور که گفتیم نوعی بیماری است که قسمتی یا تمام ریه روی هم میخوابد این بیماری بیشتر ناشی از التهاب مزمن غدد لنفاوی در زیر لوب میانی ریه راست است و کاهی اوقات اتساع ناقص ریهها در موقع تولد یا پیدایش حالت بههم چسبیده و بیهوا در قسمتی از ریه که ناشی از انسداد نایژه مربوط به آن یا فشار خارجی است باعث آتلکتازی میشود. در این بیماری هوای موجود در بافت قسمت مبتلای ریه جذب شده، دیوارههای آن روی هم میخوابند.
علت شایع بیماری آتلکتازی چیست؟
آتلکتازی یا شش چسبیدگی علت های شایعی دارد، یکی از شایعترین دلیل آن عمل جراحی است بخصوص جراحی قفسه سینه و یا شکم و یکی دیگر از دلایل این بیماری کمبود سورفاکتانت در نوزادان است.
سایر علل آتلکتازی حاد عبارتند از:
- صدمه به قفسه سینه
- شکستگی دندهها
- زخم نافذ مثلاً در تصادف رانندگی
- آمبولی ریه
- بزرگ شدن گره های لنفاوی
شاید دوست داشته باشید
دوستان عزیز و همراهان همیشگی ویکی ووک 🙂 امروز هم با یک غذای عالی و خوشمزه در خدمت شما هستم. این غذا حاوی آهن است و بسیار مغذی و دلیل آن داشتن…
علائم بیماری آتلکتازی چیست؟
شایعترین علائم شش چسبیدگی عبارتنداز:
- سرفه
- درد قفسه صدری
- تنگی نفس و تند تند نفس کشیدن
- تب
- سیانوز
- اکسیژن پایین خون
- وجود مایع در فضای جنب (اغلب اگزودا)
- ضربان قلب بالا
آتلکتازی را چگونه درمان کنیم؟
در درمان این بیماری هدف از بین بردن عامل مانند (عفونت ها) و درمان علائم آن مانند( تب) است. و از فیزیوتراپی تنفسی و دمیدن در دستکش نیز گاهی استفاده میشود. عواملی که باعث خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهند مانند:
- سیگار کشیدن
- مصرف داروهایی که باعث کاهش هوشیاری میشوند مثل خوابآورها، پاربیتوراتها
- مصرف الکل
جدا خودداری کنید. علاوه بر آن بعد از عمل جراحی هم بیمار را تشویق کنید تا سرفه کند و نفس های عمیق بکشید و بطور مرتب در تخت جابجا شود.
به امید فردایی روشن 🙂
من می توانم…
روزهای زیبا در راه است…شرایط نمی تواند من را متوقف کند…
به امید فردایی روشن 🙂