همه ما با کم خونی یا آنمی آشنا هستیم؛ شرایطی که در آن تعداد گلبول های قرمز خون به پایینتر از سطح عادی افت می کند. افرادی که از این شرایط رنج می برند به طور معمول ظاهری رنگ پریده دارند و تنگی نفس، کاهش اشتها و خستگی را تجربه می کنند. دلایل مختلفی مانند کمبود مواد مغذی، بارداری، سرطان، اختلالات مرتبط با مغز استخوان یا کلیه و قاعدگی می تواند زمینه ساز ابتلا به کم خونی شود. به طور میانگین، مقدار استاندارد هموگلوبین در یک مرد بزرگ سال g/dl 14-18و برای زنان g/dl 12-16 است. در صورتی که آزمایش خون میزان پایین هموگلوبین را نشان دهد، باید به سرعت با پزشک خود مشورت کنید.
ممکن است مصرف مکمل آهن برای جبران کمبود موجود تجویز شود. جدا از مصرف مکمل ها برخی مواد غذایی نیز می تواند به بهبود سطوح خون در بدن کمک کند که با برخی از آن ها بیشتر آشنا می شویم.
غذاهایی برای تولید هموگلوبین
خوردن سبزی های سبزرنگ
سبزی هایی مانند اسفناج، برگ شنبلیله و گوجه فرنگی برای بیماران مبتلا به کم خونی مفید است. برای جبران کمبود آهن می توانید این سبزی ها را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید. همچنین، مصرف بروکلی را فراموش نکنید زیرا سرشار از آهن، منیزیم، ویتامین های A و C است.
چغندر
یک لیوان آب چغندر حاوی 1.1 میلیگرم آهن است و به افزایش تعداد گلبولهای قرمز خون کمک میکند. چغندر حاوی اسیدفولیک است که میزان هموگلوبین را افزایش میدهد و سرشار از ویتامین C، پتاسیم، آهن و فیبر نیز است.
شاید دوست داشته باشید
علائم و نشانه های کم خونی چیست؟
کمخونی بیماری است که در آن بدن، گلبول قرمز سالم و کافی برای اکسیژن رسانی به بافتها ندارد.
لوبیا قرمز
حبوباتی مانند لوبیا قرمز، نخود و سویا منبع خوبی برای آهن و اسیدفولیک است و مصرف آنها به افزایش سطح شمارش خون کمک خواهد کرد.
کشمش
کشمش سرشار از آهن است. شما میتوانید به مدت یک شب آنها را در آب خیس و صبح روز بعد کشمشها را مصرف کنید.
مغز های خوراکی
مغزهای خوراکی میتواند میان وعدههای فوقالعاده باشد. مغزهای خوراکی مانند:
- بادامزمینی
- بادامهندی
- فندق
- گردو
سرشار از آهن است که میتواند به بهبود سطح هموگلوبین در بدن کمک کند.
30 گرم از مغزهای خوراکی میتواند سه میلیگرم آهن در روز را تأمین کند.
به امید فردایی روشن.
منابع زندگی سالم.
من می توانم…
روزهای زیبا در راه است…شرایط نمی تواند من را متوقف کند…
به امید فردایی روشن 🙂