در دوران بارداری، تغییرات زیادی در بدن مادر به وجود می آید. با افزایش ماه های بارداری، یکی از شایع ترین مشکلات زنان، ورم پا است. وزن اضافه در این دوران، روی زانوها و کف پا فشار وارد می کند.ورم و آب آوردگی پا نیز در ماه های آخر امری شایع است. از جمله دلایل ورم پا، ایستادن طولانی مدت، نداشتن استراحت کافی، کند شدن روند خون رسانی، متورم شدن کف پا و قوزک و استرس بیش از حد است. برای کاهش دادن این درد در دوران بارداری بهتر است به نکات ذیل توجه شود.
راه های از بین بردن ورم پا در دوران بارداری
پاها را برای مدت کمی بالا قرار دهید
هر از گاهی در طول روز، برای کاهش فشار، پا را کمی بالا بگیرید. سعی کنید، هر چند ساعت بنشینید و چند ورزش پا از جمله چرخاندن قوزک و کف پا را انجام دهید. توجه داشته باشید، فعالیت های عمده را باید کاهش دهید و به طور منظم به استراحت بپردازید. شنا و پیاده روی برای زنان باردار مفید است.
به سمت چپ دراز بکشید
دراز کشیدن به سمت چپ، به روند خون رسانی به قلب جنین و رحم، کمک می کند. در پی این امر ورم کاهش پیدا می کند و پا درد نیز کم می شود. علاوه بر آن فشار روی کبد نیز کم می شود.
از کیسه آب سرد یا یخ استفاده کنید
بهترین راه تسکین پا درد در این دوران استفاده از یخ یا کیسه آب سرد است. یخ، التهاب پا را نیز از بین می برد. بسته یخ را در حوله بپیچید و به مدت ۲۰ دقیقه پاها را روی آن قرار دهید تا درد کاهش پیدا کند. این کار را می توان ۳ بار در روز تکرار کرد.
میزان مصرف مایعات را افزایش دهید و از مصرف نمک بپرهیزید
بدن نیاز به آب فراوان دارد مصرف زیاد آب باعث کاهش ورم و درد در این دوران خواهد شد.
کلیه هر فرد روزانه نیاز به ۳ لیتر مایع دارد. از مصرف نوشیدنی های گازدار و شیرین پرهیز کنید.
ماساژ کف پا
ماساژ کف پا برای کاهش ورم و بهبود گردش خون توصیه می شود.
کفش اندازه پای خود را بپوشید و از پوشیدن کفش های پاشنه بلند خودداری کنید.
مراجعه به پزشک
در صورت نیاز و ادامه پیدا کردن درد به پزشک مراجعه کنید.
به امید فردایی روشن
منابع: روزنامه خراسان / Prevention
من می توانم…
روزهای زیبا در راه است…شرایط نمی تواند من را متوقف کند…
به امید فردایی روشن 🙂