یکی از اختلالات شایع و بی خطری که احتمال دارد نوزاد به آن دچار شود پوسته شدن سر آن است، در این مطلب میخواهیم علت این اختلال و راه های درمان پوسته شدن سر نوزاد را بررسی کنیم. همچنین ما در مطالب قبل دلایل قرمزی پوست نوزاد را بررسی کرده بودیم که در صورت علاقه می توانید این مطلب را نیز مطالعه کنید.
علت پوسته شدن سر نوزاد
همانطور که در ابتدا گفتیم پوسته شدن سر نوزاد یکی از اختلالات شایع است که امکان دارد نوزاد به آن دچار شود، هرچند که اگر این عارضه بیش از حد طولانی باشد و با راه های که در ادامه بررسی می کنیم درمان نشود آنگاه باید به پزشک اطفال مراجعه کنید. این پوسته ها شبیه به شوره سر هستند و امکان دارد در موارد شدید تر امکاان دارد پوستهها کاملا ضخیم، چرب و زرد رنگ باشد یا حالت کبره داشته باشد. این اختلال ممکن است بین دو هفتگی تا سه ماهگی دیده شود که معمولا بعد از چندین ماه خود به خود بر طرف میشود.
علت ایجاد این پوستهها این است که غدد سباسه موجود در پوست سر بیش از حد چربی ترشح میکند و این چربیها به پوسته هایی خشک تبدیل میشود و می ریزد. بسیاری از کارشناسان معتقدند که ترشح بیش از حد هورمون ها در مادر و رسیدن آن به جنین هنگام تولد موجب فعال شدن بیش از حد غدد سباسه می شود. وقتی پس از چند ماه میزان هورمون ها در بدن کودک پایین می آید، این اختلال هم از بین میرود.
راه های درمان پوسته شدن سر نوزاد
برای برداشتن پوسته ها بهترین راه این است که دوبار در هفته روغن های مخصوص کودک یا روغنهای گیاهی مانند روغن زیتون را روی سر کودک بمالید و 15 دقیقه صبر کنید؛ سپس موهای او را شانه کنید تا پوستهها بریزد. سپس سر او را با یک شامپو ملایم مخصوص بچه بشویید. بعضی از پزشکان توصیه میکنند که شامپو را به مدت 20 دقیقه روی سر کودک نگه دارید (یا تا وقتی که بچه میتواند تحمل کند) و سپس سر او را با یک پارچه یا حوله نرم ماساژ دهید.
نظر شما در رابطه با پوسته شدن سر نوزاد چیست؟ آیا راه درمان بهتری برای این عارضه در نظر دارید؟ لطفا نظرات خود را از طریق کامنت برای ما ارسال کنید.
به امید فردایی روشن 🙂
منابع: زندگی سالم
من می توانم…
روزهای زیبا در راه است…شرایط نمی تواند من را متوقف کند…
به امید فردایی روشن 🙂