دارچین درختی، به ارتفاع 7 متر بابرگ های سبز دائمی است. این گیاه از خانواده برگ بو است و نام علمی آن ” Cinnamomum verum ” است و عملکردی ضد تحریک و محرک گردش خون و سیستم تنفسی دارد. در مطالب پیش از گیاهانی همچون بادرنجبویه و آناغالیس ، افسنطین، شوید، جعفری و… صحبت کردیم در این پست میخواهیم به خواص گیاهی این گیاه بپردازیم.
درباره ی دارچین
همانطور که در ابتدا گفته شد درختی است به ارتفاع 7 متر با برگ های سبز دائمی، بصورت متقابل بر روی ساقه، بیضوی، دراز و نوک تیز. برگ ها در سطح فوقانی و در سطح زیرین غبار آلود بنظر می رسند. گل های آن مجتمع و به صورت خوشه و به رنگ سفید مایل به زرد است.
خواص دارچین
پوست جدا شده از شاخه های جوان دارچین جزوء اندام دارویی این درخت هستند و اسانس( سینا آلدهید ) مواد موثره ی آن است و همانطور که گفتیم عملکردی ضد تحریک و محرک گردش خون و سیستم تنفسی می باشد. از این درخت در درمان بی اشتهایی، مشکلات سوء هاضمه مانند نفخ، احساس پری و اسپاسم های خفیف در دستگاه گوارش استفاده می شود.
مهمترین اثرات دارچین
- ضد درد
- آلرژی زا
- ضد باکتری
- بیحس کننده
- ضد اسهال
- ضد عفونی کننده
- ضد اسپاسم
- ضد ویروس
- کاهش-دهنده چربی
- ضد قارچ
- حشره کش و مقوی معده
است.
طریقه ی استفاده از دارچین
مقدار توسط روزانه پودر این درخت( برای تهیه کپسول و دم کرده 2 تا 4 گرم و اسانس آن 0.05 تا 0.2 گرم می باشد)
برای تهیه دم کرده تا گرم از پودر دارچین در یک لیوان آب جوش
استفاده بعنوان تنتور
به میزان میلی گرم در یک استکان آب گرم ریخته و جهت رفع سرما خوردگی میل شود.
استفاده بعنوان روغن ماساژ
یک میلی اسانس دارچین را در میلی لیتر روغن بادام یا روغن آفتاب گردان مخلوط نموده، این مخلوط جهت مالیدن روی شکم بچه ها برای دل درد( کولیک ) و کمک به رفع اسهال موثر است.
عوارض جانبی دارچین
در زمان بارداری، شیردهی، وجود زخم های گوارشی و وجود تب ها با منشا ناشناخته نباید مصرف شود. لطفا برای مصرف این گیاه جهت درمان های بالا که ذکر شد حتما با مشاور داروی گیاهی مشورت کنید.
به امید فردایی روشن
منابع: اتحادیه گیاهان دارویی | ویکی پدیا
من می توانم…
روزهای زیبا در راه است…شرایط نمی تواند من را متوقف کند…
به امید فردایی روشن 🙂