برخی بیمارانی که از ایبوپروفن مصرف میکنند احتمال سکتهی قلبی را 20 درصد افزایش میدهند. نتیجه تحقیقات نشان میدهد استفاده طولانی مدت از داروهای مسکن باعث واکنشهای شیمیایی در بدن میشود که فشار اضافی بر قلب وارد میکند. این موضوع به مراتب برای بیماران قلبی و افرادی که سابقه حمله قلبی یا فشارخون بالا دارند خطرناکتر است. در ادامه عوارض مصرف ایبوپروفن را بیشتر بررسی میکنیم.
عوارض ایبوپروفن
سکته قلبی زمانی رخ میدهد که عضلات بدن بسیار ضعیف میشود و نمیتواند خون را به اطراف بدن پمپاژ کند. این حالت باعث خستگی مفرط، کمآوردن نفس و تورم پاها میشود که یک بیماری درازمدت است. در مطالعهی انجامشده که در آن وضعیت جسمی 10 میلیون بیمار داوطلب از کشورهای انگلیس، هلند، ایتالیا و آلمان بررسیشده است، نتایجی را نشان میدهد که در ادامه آنها را بررسی میکنیم.
داروهای ضد استروئیدی و ضدالتهابی (NSAIDs) که شامل قرص ایبوپروفن است، خطر بیماری قلبی را 20 در صد افزایش میدهد. این یافتهها نشان میدهد ایبوپروفن در صورت مصرف منظم، بیماری قلبی را 18 درصد افزایش میدهند. همچنین مصرف دیکلوفناک برای بیماری آرتریت احتمال بیماری قلبی را تا 19 درصد و کتورولاک، دارویی که کمتر شایع است تا 3/8 درصد افزایش میدهد. براساس این مطالعه، افرادی که داروهای NSAIDs را بهطور روزانه و به مدت یک سال یا بیشتر مصرف کردند دو برابر افرادی که بههیچعنوان از این دارو مصرف نمیکردند، در معرض خطر بیماری قلبی قرار داشتند.
شاید دوست داشته باشید
قرص های سردرد چه عوارضی دارند؟
این روزها با کوچک ترین سردرد، افراد به مصرف قرص مسکن روی می آورند، زیرا تصور بر این است که در مدت زمان کوتاه، مشکل رفع می شود.
ازآنجا که مشکلات قلبی و مفصلی باهم ارتباط دارد، بهویژه در افراد مسن باید پزشکان در تجویز دارو دقت کنند؛ زیرا افراد سالمند که از بیماری آرتریت یا درد عضلانی رنج میبرند، معمولاً از این قرصها به مدت طولانی استفاده میکنند.
بیمارانی که نگرانی دارند باید درباره این موضوع با پزشک خود مشورت کنند. چند سال است مشخصشده که مصرف این نوع داروها توسط بیمارانی که در معرض خطر بالا قرار دارند یا این که از بیماری قلبی رنج میبرند، باید با احتیاط باشد.
به امید فردایی روشن.
منابع: زندگی سالم
من می توانم…
روزهای زیبا در راه است…شرایط نمی تواند من را متوقف کند…
به امید فردایی روشن 🙂