یکی از مهمترین سوالاتی که اغلب به ذهن مردم خطور میکند این است که آیا چشم هم سرطان میگیرد؟ متاسفانه باید بگوییم که بله، چشم هم دچار سرطان میشود، اما عموم مردم کمتر به سرطان چشم توجه دارند و خود را تحت معاینات دورهای برای بررسی احتمال ابتلا به این بیماری قرار نمیدهند. در این مطلب میخواهیم سرطانهای مربوط به چشم را بررسی کنیم تا ضرورت توجه به آن بیش از بیش خودش را نشان دهد.
سرطان چشم چیست و چند نوع سرطان چشم داریم؟
همانطور که میدانید سلولها در تمامی اعضای بدن وجود دارند. زمانی که سلولها دچار تداخل شوند یا به صورت نامنظم انتشار یابند ایجاد تومور میکنند. تومورها ممکن است در مغز، پاها و حتی چشمها مشاهده شوند. چشم یکی از مهمترین ابزارهای شناختی انسان به شمار میرود که به وسیله آن انسان میتواند درک درست و شناختی ژرف و واقعبینانه از زندگی داشته باشد.
شایعترین تومورهای چشمی در داخل کره چشم ظاهر میشود که شامل ملانوم و لنفوم است. این تومورهای چشمی از سلولهایی که مسئول تولید رنگدانههاست سر چشمه میگیرند و سلولهای رنگدانهدار در مشیمیه، عنبیه و یا جسم مژگانی چشم را درگیر میکند.
شاید دوست داشته باشید
اسحاق نیوتن در شهر لینکولنشیز انگلیس در سال ۱۶۴۳ بدنیا آمد. و در مزرعه بزرگ شد. هنگامی که پسر بود، او اختراعات بسیار فوق العاده ای داشت همچون آسیاب بادی و …
سرطان چشم چه علائمی دارد؟
عموما این بیماری علامت مخصوصی برای بیمار آشکار نمیکند و اغلب هنگام معاینه چشمی توسط جراحان چشم قابل تشخیص است. از دست رفتن بینایی بدون درد به عنوان شاخصترین علامت ابتلا به سرطان چشم به شمار میرود. همچنین وجود لکههای تیره و رو به رشد در عنبیه از برخی علایم سرطان چشم قلمداد میشود و عموما افرادی که رنگ چشم روشن دارند بیشتر از افراد دارای چشمهای تیره یا قهوهای در معرض سرطان چشم هستند.
چگونه سرطان چشم را تشخیص دهیم؟
اولین قدم معاینه دقیق توسط چشمپزشک است. علایم بیمار مانند:
- وضع دید
- شرایط کلی سلامت
- عملکرد چشم
- عملکرد بافتهای اطراف چشم
به خوبی بررسی میشوند. در صورت لزوم سایر روشها مانند:
- سیتیاسکن
- امآرآی
- سونوگرافی
نیز انجام میشود. بسیاری از تومورهای چشمی از راه انجام بیوپسی و تعیین نوع نمونه بهوسیله پاتولوژیست قابل تشخیص است.
به امید فردایی روشن 🙂
منابع: ویکی پدیا
من می توانم…
روزهای زیبا در راه است…شرایط نمی تواند من را متوقف کند…
به امید فردایی روشن 🙂