فشار خون یکی از بیماری های شایع در بزرگسالان است اما فشار خون بالا در نوجوانان نیز افزایش یافته است، ” فشار خون بالا” بیماری است که در نتیجه فشار غیرعادی خون در دیواره عروق بروز می کند. البته همیشه این فشار خون بیماری تلقی نمی شود زیرا استرس، ترس و حتی مصرف کافئین می تواند فشار خون را افزایش دهد. در این مطلب میخواهیم با علل فشار خون بالا در نوجوانان را بررسی کنیم؟
علت فشار خون بالا در نوجوانان چیست؟
معمولا پرفشاری خون در سنین پیش از بلوغ ناشی از یک بیماری دیگر است که به آن فشار خون ثانویه گفته می شود. در بیشتر موارد ناراحتی های کلیوی زمینه ساز است اما به ندرت، بیماری های قلبی و اختلالات هورمونی ( تیروئید، غدد فوق کلیه) نیز تاثیرگذار است . اما در نوجوانان مانند بزرگسالان پرفشاری خون به عنوان یک بیماری مستقل شناخته می شود.
چه عواملی می تواند برای فشار خون بالا در نوجوانان خطرساز باشد؟
- اضافه وزن به ویژه تجمع زیاد چربی در اطراف شکم
- سابقه پرفشاری در افراد خانواده ( وراثت حدود 50 درصد تاثیر دارد)
- مصرف بعضی داروها ( قرص های ضد بارداری، داروهای کنترل کننده آسم، مکمل های غذایی و داروهای مصرفی بدون نسخه)
- اختلالات خواب ناشی از خروپف یا آپنه خواب
- دیگر اختلالات متابولیکی مرتبط با پرفشاری خون مانند کلسترول بالا یا مقاومت به انسولین
- استرس، ترس و کافئین ( عامل افزایش موقت فشار خون)
شاید دوست داشته باشید
گاباپنتنین یکی از داروهای شیمیایی ضد تشنج است که در درمان صرع تونیک – کلونیک مورد استفاده قرار می گیرد این دارو با نام تجاری Neurontin نیز در بازار موجود است و به فروش می رسد، این دارو با اثر…
فشار خون بالا در نوجوانان چه علائمی دارد؟
به طور کلی ابتلا به پرفشاری خون با علامت بارزی در کودکان همراه نیست. به همین دلیل تنها پس از اندازه گیری فشار خون، بیماری تشخیص داده می شود.
اما علایم ذیل می تواند به عنوان هشدار تلقی شود:
- سردرد
- سرگیجه
- خونریزی بینی
- تپش قلب و بی قراری
- تهوع و استفراغ
- دردهای سینه ای
- تنگی نفس
- اختلالات بینایی
اهمیت تشخیص بموقع فشار خون بالا در نوجوانان
پرفشاری خون به مرور زمان خطرآفرین می شود زیرا زمینه ساز بیماری های قلبی عروقی است و ممکن است به تدریج به مغز، قلب، کلیه ها و چشم ها آسیب برساند.گرچه تصلب شرایین یکی از تغییرات دوران سالمندی است اما پرفشاری خون بسیار در بروز آن تاثیرگذار است. سکته مغزی، آنژین صدری، آنفارکتوس، اختلالات کلیوی و ناراحتی های بینایی ، مهم ترین عوارض تصلب شرایین است.
من می توانم…
روزهای زیبا در راه است…شرایط نمی تواند من را متوقف کند…
به امید فردایی روشن 🙂