یکی ازمفید ترین عرقی جات گیاهی، عرق کاسنی است که در پیشگیری و بهبود بسیاری از بیماریها موثر است ودر طب باستانی به عنوان یک گیاه دارویی معرفی شده است. ما در مطالب قبل از خواص گیاهانی همچون افسنطین، آناغالیس و آنغوزه صحبت کرده ایم امروز عرق کاسنی را مورد بررسی قرار میدهیم.
درباره ی عرق کاسنی
عرق کاسنی از گیاه کاسنی به دست می آید. پژوهشگران از ریشه، برگ و ساقه این گیاه در تهیه انواع داروها استفاده می کنند. براساس تحقیقات، این گیاه دارای ویتامین ها و املاح معدنی چون :
- روی
- منیزیم
- منگنز
- کلسیم
- فولیک اسید آهن و پتاسیم
- ویتامین A، B6، C، E
- ویتامین K
- است.
به گفته محققان بهترین زمان برای نوشیدن عرق کاسنی، صبح ناشتا قبل از صبحانه است که نوشیدن آن به همراه آب سبب افزایش دریافت مواد مغذی از گیاه کاسنی می شود.
خواص عرق کاسنی
عرق کاسنی بطور کلی دارای خواص مختلف از جمله:
- درمان مشکلات گوارشی
- جلوگیری از سوزش سردل
- کاهش درد آرتروز مفاصل
- سم زدایی از کبد و کیسه صفرا
- جلوگیری از عفونت های باکتریایی
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- تقویت قلب
است. این گیاه همچنین یک داروی طبیعی آرام بخش و تقویت کننده اعصاب است و می تواند مانع از شکل گیری سنگ کلیه شود.
خوردن کاسنی برای لاغری و کاهش وزن نیز بسیار مفید است و به دلیل داشتن نوعی اسید آمینه می تواند اشتها را سرکوب کند و از پرخوری بکاهد. همچنین این ماده درد و ورم مفاصل و حتی درد زایمان در زنان را کاهش می دهد و مانند یک داروی ضد التهابی از درد و تورم مفاصل و عضلات می کاهد. این ماده یک داروی بسیار مفید برای جلوگیری از بروز بیماری های قلبی و حتی ابتلا به بیماری سرطان است. تحقیقات در این زمینه نشان داده است که مصرف عرق کاسنی به میزان یک تا دولیوان همراه با آب درطول روز می تواند از بروز تومورهای بدخیم سرطان سینه و سرطان روده بزرگ در بانوان جلوگیری کند.
یکی دیگر از خواص این گیاه، برطرف کردن یبوست است؛ افرادی که به دلیل اجابت دیرهنگام مزاج دچار بیماری و دل درد می شوند، می توانند از عرق کاسنی به عنوان یک مکمل درمانی بسیار مفید و اثرگذار استفاده کنند.عرق کاسنی همچنین سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و از ایجاد رادیکال های آزاد دربدن و ورود آن ها به جریان خون جلوگیری می کند. عرق کاسنی با زیاد کردن حجم ادرار مانع از ایجاد رسوب و چربی در دیواره رگ ها و نیز دستگاه ادراری می شود.
عوارض جانبی عرق کاسنی
کارشناسان به افراد توصیه می کنند از خوردن و نوشیدن داروهای گیاهی بدون نظارت پزشک خودداری کنند وتنها پس از مشاوره با پزشک از این داروها و دمنوش ها استفاده کنند.گفتنی است؛ کارشناسان همچنین توصیه می کنند افراد عرق کاسنی را با آب در دمای معمولی بنوشند.
مصرف عرق کاسنی در دوران بارداری توصیه نمی شود زیرا می تواند سبب خونریزی و حتی سقط جنین ناگهانی در مادر شود. بهتر است مادران از این عرق در طول دوران شیردهی نیز استفاده نکنند زیرا تحقیقات نشان داده است که ترکیبات عرق کاسنی در شیر مادر می تواند وارد بدن نوزاد شود.
اگر فرد مبتلا به حساسیت های تنفسی یا غذایی است باید قبل از مصرف این ماده غذایی تست حساسیت به آن را انجام دهد. اگر فرد به گردو، برخی از ماهی ها و نیز مارمالاد برخی از میوه ها حساسیت دارد، این عرق گیاهی انتخاب خوبی برای نوشیدن نیست.
به امید فردایی روشن
منابع: زندگی سالم
من می توانم…
روزهای زیبا در راه است…شرایط نمی تواند من را متوقف کند…
به امید فردایی روشن 🙂