از خواص درمانی اسپند چه می دانید؟

همانطور که در پست های قبلی اشاره شد گیاهان دارویی دارای مواد موثره ای هستند که می تواند بر بدن انسان اثربخش بوده و خاصیت درمانی داشته باشد . خواص درمانی اسپند متعدد است و ما می خواهیم در این پست با نمونه هایی از آن آشنا شویم پس با ما همراه شوید.

مشخصات اسپند

اسپند بوته ای علفی و چند ساله و بومی آسیا است . دانه این گیاه دارای مواد ضد میکروبی قوی از نوع آلکالوئیدهاست . هارمین ، هارمالین و کینازولین از جمله آلکالوئیدهای موجود در دانه اسپند هستند . این ترکیبات شیمیایی بازدارنده فعالیت آنزیم مونوآمین اکسیداز می باشند . این آنزیم مسئول شکستن مولکول های طبیعی در بدن انسان است.


شاید دوست داشته باشید

گیاه خیری و خواص آن

گیاه خیری گیاهی است یکساله که شاخه های آن خوابیده و پوشیده از کرک می باشد. این گیاه دارای خواصی…


خواص دارویی اسپند

این گیاه در طب سنتی به عنوان گیاهی با طبیعت گرم و خشک شناخته شده است  . به همین دلیل مصرف آن در افرادی با طبیعت گرم با حتیاط همراه است و ممکن است مصرف زیاد آن منجر به دل به هم زدن و حالت استفراغ شود .در زیر چند نمونه از اثرات درمانی این گیاه ذکر شده است .

Related Post

  • سیاتیک – مبتلایان به سیاتیک می توانند 5 گرم اسپند را به مدت 15 شب میل کنند .
  • رعشه – این گیاه آسیاب شده را همراه روغن حیوانی برای درمان رعشه استفاده کنید .
  • سرفه های شدید – مقداری از این گیاه را آسیاب کرده با آب بجوشانید سپس مخلوط را از صافی رد کنید و بعد با عسل و روغن کنجد میل نمایید . البته به یاد داشته باشید این کار باعث به هم خوردن شدید معده می شود ولی نگران نباشید این عمل باعث می شود هر چه ماده زایدی روی سینه شما مانده بیرون بریزد و سینه پاک شود و این خود برای سرفه های شدید بسیار نافع است .
  • شب ادرای – به کودکانی که شب ادراری دارند مخلوط اسپند و تخم رازیانه بدهید .
  • سنگینی گوش – کسانی که به سنگینی گوش مبتلا هستند می توانند اسپند‌ را در آب ترب و روغن زیتون بجوشانند و سپس چند قطره از آن را در گوش خود بچکانند .
  • دندان درد – یکی از راه های تسکین درد دندان استفاده از بخور دانه های اسپند‌ است .
  • درد کمر – برای تسکین کمر درد از روغن اسپند استفاده کنید .
  • اعتیاد – برای درمان اعتیاد از مخلوط عسل و دانه بوداده و آسیاب شده اسپند‌ استفاده می شود.
  • ضدعفونی – اسپند به دلیل خاصیت ضد میکروبی از قدیم الایام مورد توجه بوده است . این گیاه دارای خاصیت ضدعفونی فوق العاده ای است .

منابع : ویکی پدیا


نویسنده :

مسعود ناصری

میتوانید این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

مشاهده کامنت ها (2)

پست های مرتبط