بارهنگ گیاهی چند ساله، علفی و به ارتفاع 70 سانتی متر است. این گیاه به نام های لسان الحمل، بارهنگ نیزه ای نیز خوانده می شود و عملکردی ضد التهاب، خلط آور، بندآورنده خون و ادرار آور دارد. نام علمی این گیاه ” plantago lanceolanta ” می باشد و از خانواده بارهنگ است. در مطالب پیش از گیاهانی همچون بادرنجبویه و آناغالیس ، افسنطین، شوید، جعفری و… صحبت کردیم در این پست میخواهیم به خواص گیاهی به بارهنگ بپردازیم.
درباره ی بارهنگ
گیاهی است چند ساله، علفی و به ارتفاع 70 سانتی متر، ساقه این گیاه اکثرا ایستاده و گاهی به طرف زمین تمایل شده است. همچنین فاقد شیار بوده و به تعداد فراوان است. برگهای بارهنگ بیضی شکل و با دمبرگ های بلند هستندکه از گیاه خارج می شند. گلها کوچک و به صورت اجتماع سنبله استوانه ای، در انتهای ساقه قرار گرفته اند و به رنگ سبز متمایل به قهوه ای هستند. دانه ها کوچک، تخم مرغی و به رنگ قهوه ای نیز هستند.
خواص بارهنگ
برگ و دانه های این گیاه جزوء اندام دارویی و موسیلاژ، گلیکوزیدهای ایروئیدی ( آکوبین )، تانن ها، کومارین ها، فلاونوئیدها نیز مواد موثره ی این گیاه هستند. از این گیاه بصورت خوراکی و خارجی استفاده میکنند که خوراکی آن در درمان زکام، التهابات مخاط دهان و گلو توسط برگها و درمان یبوست و التهابات دستگاه گوارش توسط دانه ها کاربرد دارد و استفاده خارجی آن در درمان زخم ها و التهابات پوست موثر است.
مهمترین اثرات این گیاه:
- قابض کننده برونش ها
- ضد التهاب
- کاهش دهنده چربی
- ضد باکتری
- بند آورنده خون
- ملین
- مسهل
- ادرار آور
- درمان کننده زخم
طریقه ی مصرف بارهنگ
مقدار مصرف برگ این گیاه برای تهیه چای 2 تا 4 گرم برگ خرد شده و مقدار مصرف روزانه دانه ها بین 5 تا 15 گرم است. در هنگام مصرف بارهنگ، باید به مقدار زیاد مایعات نوشید تا موسیلاژ روی سطح دانه ها بخوبی بتوانند جذب آب شده و متورم شود و از متراکم شدن در معده و روده جلو گیری شود.
عوارض جانبی بارهنگ
دانه ها نباید کوبیده شود تا از زخم شدن روده جلوگیری گردد. مصرف این گیاه در زمان بارداری و شیر دهی توصیه نمی شود. لطفا برای مصرف این گیاه جهت درمان های بالا که ذکر شد حتما با مشاور داروی گیاهی مشورت کنید.
به امید فردایی روشن
منابع: اتحادیه گیاهان دارویی | ویکی پدیا
من می توانم…
روزهای زیبا در راه است…شرایط نمی تواند من را متوقف کند…
به امید فردایی روشن 🙂