باتری خودرو چیست و چگونه کار می کند؟

باتری خودرو از اجزا مهم و حیاتی هر خودرو به شمار می رود به گونه ای که اگر باتری خودرو خراب شود دیگر امکان روشن کردن آن وجود ندارد . همانطور که در پست قبل در باره فن خودرو اشاره شد برای هر راننده ای لازم است که یک سری اطلاعات اولیه از نحوه کارکرد قطعات خودرو داشته باشد تا درمواقع لازم بتواند از بروز هزینه های زیاد و همچنین معطلی و سرگردانی جلوگیری کند. پس با ما همراه باشید تا مطالبی در این باره با هم مرور کنیم.

تعریف باتری خودرو

باتری خودرو دستگاهی است که برای تامین انرژی لازم برای استارت زدن ، جرقه زدن ، روشنایی و استفاده بقیه لوازم برقی خودرو تعبیه شده است .همچنین باتری خودرو یک وسیله ذخیره الکتریسیته برای مواقعی است که موتور کار نمی کند.

 

 

انواع باتری خودرو

به طور کلی دو نوع باتری خودرو در بازار موجود است  که بر اساس نیاز به مراقبت از باتری تقسیم بندی شده اند .بر اساس این تقسیم بندی:

  • باتری تر یا اسیدی – به دلیل وجود اسید در باتری نیاز به مراقبت بیشتری دارد.
  • باتری خشک یا اتمی – نیاز به مراقبت ویژه ای ندارد. معمولا عمر مفید بیشتری دارد و همچنین سریعتر شارژ می شود.

شاید دوست داشته باشید

آشنایی با لیگ ملت های والیبال

بر این اساس لیگ ملت های والیبال از این دوره در دو گروه مردان و زنان و با حضور ۱۶ تیم در سطح یک برگزار می شود که ۱۲ تیم از جمله تیم ملی والیبال…

 

 

Related Post

چرا باتری خودرو خراب می شود؟

 

 

سن باتری خودرو را معمولا یک سال و نیم در نظر می گیرند . عوامل زیر می تواند این مدت را کوتاه کرده و نهایتا سبب خرابی و از بین رفتن باتری شود.

  • سولفاته شدن – از عوامل اصلی خراب شدن باتری خودرو سولفاته شدن است . اگر برای مدت طولانی از خودرو استفاده نمی کنید بست های باتری را باز کنید.
  • استارت زیاد – وقتی به هر دلیلی نیاز به استارت های متعدد دارید طول عمر باتری در حال کم شدن است .پس بهتر است هر چه زودتر عیب را برطرف کنید.
  • گرمای زیاد – گرمای زیاد فعل و انفعالات شیمیایی را تسریع می کند و نهایتا منجر به تشکیل رسوب می شود . در محیط های خیلی گرم بهتر است از باتری های اسیدی استفاده کنید. در محیط خیلی گرم بر اثر تبخیر سطح الکترولیت باتری کاهش می یابد و فقط در این باتری ها امکان افزودن آب مقطر و افزایش سطح الکترولیت وجود دارد.

منابع : بانک خودرو


نویسنده :

مسعود ناصری

میتوانید این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

مشاهده کامنت ها (6)

پست های مرتبط