آنژین صدری یا آنژین قلبی به بیماری گفته است که بیمار دچار درد قفسه سینه می شود از همین رو این بیماری را چیست پین “chest pain” نیز می نامند. این بیماری در تمامی سنین رخ می دهد اما بیشتر یکی از دلایل شایع آن سن بالا است. در ادامه بیشتر با علائم و علت این بیماری آشنا می شویم و همچنین ما در مطالب قبل برخی دیگر از بیماری ها همچون آمبولی، آتلکتازی، ملانوما، فاربر و … را بررسی کرده ایم که در صورت علاقه می توانید آن ها را بررسی کنید.
بیماری آنژین صدری چیست؟
همانطور که گفتیم در این بیماری بیمار دچار درد قفسه سینه می شود منشأ این درد نیز شریان های کرونر هستند. این بیماری بیشتر بعلت کمبود اکسیژن در ماهیچه های قلبی است. درد در این بیماری بیشتر در ناحیه میانسینه چپ و با قابلیت انتشار (بیشتر در نوع ناپایدار) به بازوی چپ (گاه هردو بازو)، فک و بخش میانه دو شانه نیز دارد. این بیماری دو نوع پایدار و غیر پایدار دارد در نوع پایدار بدلیل افزایش درخواست (demand) متابولیک ماهیچه قلب (میوکارد) رخ میدهد و نوع ناپایدار میتواند بدون مقدمه ایجاد شود یا آنژین پایداری که حتی در حالت استراحت توسط شخص حس شود، آنژین حالت ناپایدار به خود گرفتهاست. تمام شرایط و حالات آنژین پایدار شامل محدوده ایجاد درد و کیفیت آن در این نوع آنژین نیز وجود دارد اما شدت و تناوب و مدتزمان آن شدیدتر است.
علت بیماری آنژین صدری چیست؟
همانطور که اشاراتی داشتیم این بیماری ناشی از انسداد های نسبی در شریان های کرونر قلب است، یعنی خون کافی بهخصوص در هنگام ورزش، فعالیت نیمهسنگین و سنگین یا مواجهه با استرس دریافت نمیکند. اگر درد قفسه سینه در هنگام استراحت وجود داشته ویا درد پس از تظاهر، ظرف چند دقیقه بهبود نیابد احتمال حمله قلبی وجود داشته و باید بیمار به نزدیکترین مرکز درمانی منتقل شود. برخی از عوامل همچون:
- سن بالا
- جنسیت با درصد بالای بروز در مردان
- یائسگی
- سابقهخانوادگی آنژین
- دیابت
- مصرف دخانیات
- کلسترول بالا(هایپرکلسترولمی)ا
- فزایش لحظهای یا زیادی فشار خون مزمن
- چاقی
- کمی تحرک
- استرس
می توانند باعث این بیماری شوند.
شاید دوست داشته باشید
شستوشوی روزانه موها باعث تمیز شدن ظاهری آنها میشود اما از طرفی شستن هرروزه موها باعث تحریک غدد چربی پوست سر میشود بااینحال این کار …
علائم بیماری آنژین صدری چیست؟
شایعترین علائم این بیماری در هر دونوع آن احساس درد ناراحتی، هراس، سوزش در قفسه سینه است اما در برخی از بیماران برخی علائم دیگر همچون:
- حالت تهوع
- احساس کاذب آروغ زدن
- تعریق همراه با درد
دیده شده است.
آنژین صدری چگونه درمان می شود؟
در درمان این بیماری از داروها استفاده میکنند و در صورت اینکه تاثیر گذارنبود از جراحی استفاده میشود. تغییر عادت های تغذیه ای یکی از موثرترین راه درمن این بیماری است، پرهیز از چربیهای اشباع شده مانند گوشت قرمز و لبنیات پرچربی٬ کافئین و الکل و استفاده از سبزیهای تازه٬ غلات کامل و اسیدهای چرب ضروری در آنژین باید رعایت گردد.
به امید فردایی روشن 🙂
منابع: ویکی پدیا
من می توانم…
روزهای زیبا در راه است…شرایط نمی تواند من را متوقف کند…
به امید فردایی روشن 🙂