راه های مقابله با پیری

همه ما افت انرژی و سفت شدن مفصل‌ها را به روند تغییرناپذیر و اسرارآمیز پیری ربط می‌دهیم. اما این تصور که روند پیری را نمی‌توان کنترل کرد و به تأخیر انداخت نادرست است. به گفته کارشناسان با رسیدن به ۳۰ تا ۳۵ سالگی سالانه حدود یک درصد انرژی شما افت می‌کند بیشتر ما تصور می‌کنیم اضافه وزن در ۴۰ سالگی ابتلا به بیماری‌های مزمن متعدد در ۶۰ سالگی و متکی بودن به دیگران در ۷۰ سالگی امری کاملاً عادی است. این در حالی است که می‌توان با اتخاذ شیوه زندگی سالم سلامت خود را در دوره‌های مختلف زندگی حفظ کرد. اما سوالاتی که مطرح می‌شود این است که:

چگونه می‌توان احساس پیری نکرد؟

چه عوامل فیزیکی و ذهنی باعث احساس پیری می‌شود؟

در این مقابه میخواهبم با پیشنهاد راه های با این احساس مقابله کنیم.

چکار کنیم تا پیر نشویم؟

 

 

 

نداشتن فعالیت فیزیکی دلیلی بر احساس پیری

کم‌تحرکی علت اصلی بروز اغلب بیماری‌های مزمن است.

اگر نمی‌توانید روزانه ورزش کنید با انجام کارهای دیگر تلاش کنید فعال بمانید. به حالت بدن خود دقت کنید. شانه‌ها را عقب دهید و راست بایستید و شانه خود را نیندازید. نفس‌های عمیق‌تری بکشید. کمی تند راه بروید و راه‌هایی را برای افزایش فعالیت‌های فیزیکی به‌طور روزانه پیدا کنید.

نداشتن فعالیت ذهنی

امر دیگری که در ایجاد احساس پیری نقش دارد، استفاده نکردن از نیروی ذهن است.

با بالا رفتن سن بدون آنکه متوجه باشیم، کمتر از ذهن خودکار می‌کشیم. هنگام انجام دادن یک کار روی آن متمرکز می‌شویم و در آن مهارت به‌دست می‌آوریم اما از قسمت‌های دیگر مغز هیچ استفاده‌ای نمی‌شود. توصیه می‌شود بعد از سپری کردن یک روز کاری به جای تماشای تلویزیون، به فعالیت‌های مغزی ازجمله حل جدول، مطالعه و… بپردازید.

رژیم غذایی

میوه، سبزی، غلات سبوس‌دار، پروتئین کم‌چرب و… یک برنامه غذایی سالم و معتدل است، اما بخش مهم آن آهسته خوردن است. لذت غذا خوردن در لقمه اول است و با لقمه‌های بعدی لذت آن به نصف کاهش پیدا می‌کند.

Related Post

استرس بیش از حد

 

 

استرس باعث افزایش میزان کورتیزول، التهاب و نقص متابولیکی می‌شود. پس مواردی را که باعث استرس می‌شود، مشخص کنید، زمان رخ دادن آن‌ها را حدس بزنید و واکنش خود را کنترل کنید.

نفس عمیق بکشید و به ورزش‌هایی مانند یوگا بپردازید.

استنشاق دود سیگار دیگران

استنشاق دود سیگار نیز همانند سیگار کشیدن خطرناک است. پس سعی کنید در محیطی که افراد سیگار می‌کشند، قرار نگیرید.

مواد آلوده شیمیایی

ازآنجا که امکان کنترل محیط بیرون وجود ندارد، سعی کنید در منزل کمتر در معرض مواد شیمیایی قرار گیرید از فیلتر آب استفاده کنید و از شوینده‌های مضر و لوازم‌آرایشی استفاده نکنید.

به امید فردایی روشن.

منابع: readersdigest

میتوانید این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
پست های مرتبط