متفورمین دارویی است که در کنترل دیابت تیپ II (غیروابسته به انسولین) تجویز می شود، در این مطلب میخواهیم با این دارو بیشتر آشنا شویم، همچنین ما در مطالب قبل برخی دیگر از داروهای شیمیایی همچون: آلپرازولام، ناپروکسن، پیروکسیکام، دیازپام، آمنتادین، رانیتیدین و … را بررسی کرده بودیم که در صورت علاقه می توانید آن ها را نیز مطالعه کنید و اطلاعات عمومی خود را در زمینه دارو هایی شیمیایی افزایش دهید.
آشنایی با داروی متفورمین
همانطور که در ابتدای بحث گفتیم، متفورمین دارویی کمکی همراه رژیم غذائی و ورزش در کنترل دیابت تیپ II (غیروابسته به انسولین) است و همچنین میتوان از آن به تنهائی یا همراه دیگر داروهای هیپوگلیسمیک استفاده کرد. این دارو با نام تجاری Glucophage در بازار موجود است و در گروه شیمیایی دیمتیل بیگوانید محسوب می شود و جزو گروه دارویی هیپوگلیسمیک خوراکی است. این دارو احتمالاً با کاهش جذب گوارشی گلوکز، افزایش مصرف گلوکز در بافت عضلانی، کاهش گلوکونئوژنز کبدی، و آزادسازی انسولین اثر خود را اعمال میکند. با توجه به اینکه متفورمین باعث اختلالات کلیوی می شود در بیماری مزمن کلیوی و اغماء دیابتی، کتواسیدوز، نارسائی قلبی، انفارکتوس اخیر میوکارد منع مصرف دارد.
شاید دوست داشته باشید
یکی از مهم ترین ویژگی های راک استار، عرضه دیر به دیر سری های محبوب است. با دقتِ تمام بازی را طراحی میکند و می سازد، مشکلات آن را بر طرف میکند و در نهایت (در بیشتر مواقع) بازیِ بدون مشکلی را روانه بازار میکند. با وجود اینکه سری GTA همیشه …
طریقهی مصرف متفورمین
دیابت ملیتوس:
بالغین: در ابتدا ۵۰۰mg روزانه بهصورت خوراکی تجویز میشود. دوز نگهدارنده: ۵۰۰mg بهصورت خوراکی ۳ بار در روز (حداکثر دوز مصرفی ۳۰۰mg/day است).
عوارض جانبی متفورمین
عوارض جانبی این دارو عبارتنداز:
شایع: بیاشتهائی، تهوع، ناراحتی شکمی، اسهال.
نادر: اسیدوز لاکتیک (در بیماران کلیوی، کبدی و سالمندان).
نکات هنگام مصرف متفورمین
از آنجائیکه احتمال کاهش جذب ویتامین B12 همزمان با مصرف دارو وجود دارد، بهتر است طی دوره درمان ویتامین B12 بهصورت کمکی تجویز شود.
احتمال اختلالات کلیوی وجود دارد.
به امید فردایی روشن 🙂
من می توانم…
روزهای زیبا در راه است…شرایط نمی تواند من را متوقف کند…
به امید فردایی روشن 🙂