کلوبازام یکی از دارو های ضد تشنج و ضد اضطراب است، این دارو در درمان بیماری صرع موثر است، در این مطلب میخواهیم بیشتر با این دارو و طریقهی مصرف آن آشنا شویم، همچنین در مطالب قبل با برخی دیگر از داروهای شیمیایی همچون ناپروکسن، آلپرازولام، پیروکسیکام و آمنتادین و غیره… آشنا شده ایم که در صورت علاقه می توانید آن ها را نیز مطالعه کنید و اطلاعات عمومی خود را در زمینه دارو ها بالاتر ببرید.
آشنایی با داروی کلوبازام
همانطور که در ابتدا بحث گفتیم، کلوبازام یکی از داروهایی ضد تشنج و ضد اضطراب است و جزوء گروه شیمیایی بنزودیازپینها است و با نام تجاری Urabanyl نیز در بازار موجود می باشد. این دارو در درمان انواع صرع ها و بی خوابی ها استفاده می شود و در افرادی که دارای حساسیت مفرط به بنزودیازپینها، سایکوز، نارسائی ریوی، حاملگی هستند و زنان که در دوره شیردهی هستنده منع مصرف دارد. این دارو باعث تقویت اثر مهاری GABA در گیرندههای مربوط به آن در CNS میشود و باعث درمان بیماری های فوق می شود.
طریقهی مصرف کلوبازام
بالغین: یک قرص 10mg، دو تا سه بار در روز.
شاید دوست داشته باشید
پاراگلایدینگ ورزشی، تفریحی و نشاط بخش است که رویای دیرینه بشر برای پرواز را تحقق بخشیده و حالا بشر با مجهز شدن به چتر یا پاراگلایدر و…
عوارض جانبی کلوبازام
دستگاه عصبی مرکزی:
- خوابآلودگی
- بیخوابی
- کاهش حافظه
- سرگیجه
- کاهش سرعت عمل
- حساسیت به دارو
- کهیر
- بثورات پوستی
نکات هنگام مصرف کلوبازام
- از آنجائی که مصرف این دارو ایجاد وابستگی به آن میکند بهتر است در کوتاه مدت و حداکثر تا ۱۲ هفته از آن استفاده کرد.
- قطع ناگهانی دارو پس از مصرف طولانی سبب بروز علائم سندرم قطع دارو (بیخوابی، سردرد، اسپاسم و درد عضلات، و تحریکپذیری) میشود.
- این دارو امکان دارد باعث افسردگی شود پس با احتیاط مصرف شود.
من می توانم…
روزهای زیبا در راه است…شرایط نمی تواند من را متوقف کند…
به امید فردایی روشن 🙂