کلرپروپامید دارویی از خانواده سولفونیل اوره و نسل اول است و از گروه دارویی ضد دیابت قندی است. در این مطلب میخواهیم طریقهی مصرف و عوارض این دارو را بررسی کنیم. همچنین ما در مطالب قبل برخی دیگر از دارو ها همچون ناپروکسن و پیروکسیکام و … را بررسی کرده بودیم که در صورت علاقه میتوانید آن ها را نیز مطالعه کنید.
آشنایی با داروی کلرپروپامید
کلرپروپامید جزو گروه دارویی ضد دیابت قندی است این دارو با نامهای تجاری، Choloronase, Diabiense, Glucamide, Novopropramide در بازار وجود دارد و در درمان دیابت ثابت شده در بالغیم یا دیابت نوع 2 تجویز می شود. این دارو باعث تحریک سلول های بتا پانکراس و ترشح انسولین شده و سبب کاهش قند خون میگردد، ممکن است باعث اتصال بهتر انسولین به رسپتورهای خود و یا افزایش رسپتورهای انسولین گردد، در صورتی که عمل سلول های بتا مختل باشد تاثیری نخواهد داشت. این دارو در افرادی که حساسیت مفرط به سولفورنیل اوره دارند و در دیابت جوانان همراه با عفونت و اسیدوز و حاملگی منع مصرف دارد.
طریقهی مصرف کلرپروپامید
میزان مصرف این دارو در بالغین: مصرف خوراکی 100 الی 250 میلی گرم روزانه در ابتدا شروع شده و سپس 100 الی 500 میلی گرم بر اساس پاسخ درمانی به صورت نگهدارنده تجویز می شود، و حداکثر می توان 500 میلی گرم از دارو را روزانه مصرف کرد.
شاید دوست داشته باشید
یستونی اسپاسم های عضلانی و غیرعادی و مکرر است که منجر به حرکات پیچـشی و یا پرشی و وضعیت های …
عوارض جانبی کلرپروپامید
- سیستم عصبی مرکزی: سردرد، ضعف، گیجی، خواب آلودگی، وزوزگوش، خستگی و سرگیجه
- گوارش: مسمومیت کبدی، ایکتر انسدادی، تهوع، استفراغ، اسهال و ترش کردن.
- خونی: لکوپنی، ترومبوسیتوپنی، آگرانولوسیتوز، آنمی آپلاستیک، پانسیتوپنی و آنمی همولیتیک
- پوست: راش، واکنش های آلرژیم، خارش، کهیر، اگزما، حساسیت به نور، اریتم یا قرمزی پوست
نکات هنگام مصرف کلرپروپامید
30 دقیقه قبل از غذا دارو را باید مصرف کرد
از نوشیدن الکل خودداری کنند.
به امید فردایی روشن 🙂
من می توانم…
روزهای زیبا در راه است…شرایط نمی تواند من را متوقف کند…
به امید فردایی روشن 🙂