سئوی تکنیکال بر اساس نظر آقای باستین گریم (Bastian Grimm) که متخصص حوزه های سئو و مارکتینگ هستش شامل بخش های مختلفی از جمله لینک سازی داخلی سایت، پرفورمنس سایت، ساختارهای HTTP و بحث های مرتبط با خزنده و ایندکس شدن (ثبت شدن) سایت میشه!
اینکه یه برنامه نویس frontend باید به سئو تکنیکال آشنا باشه برا اینه که بتونه از حیث استفاده از کدهای HTML, CSS, Javascript که ارتباط بسیار نزدیکی با کیفیت ساختار سایت داره و به طور کل بر روی سئوی سایت تأثیرگذاره، درست و بهینه عمل کنه و از کدها در جای خودش استفاده کنه.
پس اگه این موضوع براتون جذابه، تا آخر این پست چند دقیقه ای همراه من باشید تا توضیحات مختصری درباره سئوی تکنیکال در اختیارتون بزارم.
سئوی تکنیکال و حداقل هایی که باید توسط یه برنامه نویس Frontend عملیاتی بشه
خب دوستان! تا اینجا درباره نیازمندی های یه برنامه نویس frontend وب سایت صحبت کردیم و امروز میخوام به مورد باقی مونده از بحث قبل یعنی سئوی تکنیکال (Technical SEO) بپردازم تا بحث برنامه نویسی در سمت frontend وب سایت در سطح اولیه ش تکمیل بشه!
اول اینو بگم که بعضی ها معتقد هستن که این کار برنامه نویس frontend نیست و باید متخصص سئو این کار رو انجام بده!
در این زمینه من معتقدم که یه برنامه نویس frontend اگه تمام موارد سئوی تکنیکال رو بلد نیست، اما باید حداقل های مربوط به ساختار HTML و بهینه سازی ها برای پرفرمنس سایت رو بلد باشه! چرا که تقسیم این کارها به دو نفر جز دردسر و دوباره کاری خروجی دیگه ای نداره!
اون مواردی که باید به عنوان حداقل ها در سئوی تکنیکال برای برنامه نویس frontend در نظر بگیریم شامل موارد زیر میشه:
- رعایت ساختارهای HTML در استفاده از تگ ها
- نوشتن کدهای صحیح و استاندارد CSS
- نوشتن کدهای صحیح و استاندارد Javascript
- استفاده از تکنیک های مرتبط با پرفورمنس (performance) و افزایش سرعت لود سایت
البته مواردی که بالا عنوان کردم تمام موارد مربوط به سئوی تکنیکال نیست (حداقل های مورد نیازه!) و برای اینکه به این حوزه آشنایی بیشتری پیدا کنید، میتونید دوره خیلی خوب Technical SEO رو که با تدریس آقای Bastian Grimm در موسسه خوب SEMrush وجود داره بگذرونید و حتی مدرک اون رو هم بگیرید!
با یه مثال سعی میکنم ضرورت این که برنامه نویس frontend باید سئوی تکنیکال بلد باشه رو برسونم.
فرض کنید در سایت یه صفحه داریم که شامل متنی است که درباره خدمات ما میشه و عنوانش هست: ” محصولات ویژه سایت ویزی“!
خی برنامه نویس میتونه این عنوان رو با تگ های مختلفی مثل سری H و یا p یا هر تگ دیگه مربوط به متنی بنویسه! اما اینکه با h1 بنویسه خیلی فرق داره تا با h2 بنویسه!
به همین سادگی!
یعنی حدفاصل 1 تا 2 در یه تگ میتونه خیلی چیزها رو عوض کنه چون اینجا ساختاره که کلی حرف داره برای گفتن!
پس یادتون باشه در برنامه نویسی frontend همه چی زیبایی و ظاهر کار نیست، استخون و شاکله و ساختار کار هم به همون اندازه مهمه!
در حوزه سئو حرف و حدیث خیلی زیادی و همه هم این روزها متخصص سئو هستن!!!!! (مثل ماجرای طراح سایت!)
اما حتما توصیه میکنم تا جایی که براتون امکان داره اطلاعاتتون رو از مراکز معتبر بدست بیارید و سراغ هر منبع و آموزشی نرید!
امیدوارم پست سئوی تکنیکال کمکتون کرده باشه.
براتون آرزوی موفقیت میکنم و در پست بعد میرم سراغ ساختارهای HTML و معرفی HTML!
علاقه مندی به تکنولوژی و پیشرفت که معتقد است تلاش میتواند همه چیز را در زندگی تغییر دهد.