پروفسور مجید سمیعی فوق تخصص جراحی مغز و اعصاب یکی از نوابغ و کسانی است که به انسان درس پشتکار، همت و تلاش میدهد. او با عملکرد بینظیر خود، امروز نه تنها توانسته است مشکلات بسیاری را در حوزه تخصصی خود مرتفع نماید، بلکه توانسته به عنوان یک ایرانی، در قله علم قرار بگیرد و افتخاری اینچنین را برای کشور عزیزمان به ارمغان بیاورد. ما در مطالب قبل با زندگی نامه مریم میرزا خانی، مصطفی احمدی روشن و … آشنا شدیم در ادامه زندگینامه این بزرگ مرد را بررسی میکنیم.
زندگی نامه مجید سمیعی
مجید سمیعی در 29 خردادماه سال 1316 هجری شمسی، در تهران دیده به جهان گشود. وی در خانواده ای با اصلیت رشتی و باسابقه و فرهنگ دوست، که برخی از آن ها عهده دار مناصب مختلف دولتی در ایران بودند، متولد شد. این پزشک و جراح مغز و اعصاب ایرانی، پس از گذراندن دوران تحصیل معمول در ایران، به دانشگاه گوتنبرگ در کشور آلمان رفت و توانست با تلاش و همت، به مدارج بالای علمی برسد، به طوری که در حال حاضر یاست بیمارستان خصوصی علوم عصبی هانوفر در آلمان را بر عهده دارد که خود بنیانگذار آن بوده است.
دوران تحصیل مجید سمیعی
وی تحصیلات ابتدایی را در شهر رشت و محله تلفنخانه گذراند. دوره متوسطه را در دبیرستان شاهپور این شهر به پایان رسانید. و سپس راهی آلمان شد. رشتههای زیستشناسی و پزشکی را در دانشگاه یوهانس گوتنبرگ شهر ماینتس آلمان گذراند و سپس دورهٔ تخصص جراحی مغز و اعصاب را زیر نظر کورت شورمن شروع کرد. وی در سال ۱۳۴۹ به اخذ درجهٔ تخصص در این رشته نایل آمد. مجید سمیعی در سال ۱۳۵۱ توانست درجه استادی جراحی مغز و اعصاب را از دانشگاه یوهانس گوتنبرگ اخذ نماید. در سال ۱۳۵۰ اولین دوره از دوران آموزشی جراحی میکروسکوپی را آغاز کرد و در سال ۱۳۵۶ نخستین آزمایشگاه تمرین جراحی میکروسکوپی آلمان را با کمک بنیاد فولکس واگن تأسیس نمود.
در سال ۱۳۵۶ کرسی جراحی مغز و اعصاب در دانشگاه لیدن هلند به وی اعطا شد و در سال ۱۳۶۶ دانشگاه ماینتس تصدی کرسی جراحی مغز و اعصاب را به وی پیشنهاد کرد.
در سال ۱۳۶۷ با قبول تصدی کرسی جراحی مغز و اعصاب در دانشگاه هانوفر به کار پرداخت.
فعالیت های مجید سمیعی
این پزشک حاذق در دهه ۱۹۹۰ مرکزی خصوصی و بینالمللی در حوزه علوم اعصاب که به اختصار INI شناخته میشود، تأسیس کرد. بنای این مرکز برگرفته از شکل مغز است. این مرکز در شهر هانوفر آلمان واقع شده و ریاست آن را مجید سمیعی و پسرش امیر سمیعی بر عهده دارند.
گزیده فعالیت های پروفسور مجید سمیعی عبارتند از:
- بیمارستان پروفسور سمیعی رشت
- بنیاد فرهنگ و علم گیلان
- مرکز تحقیقات سرطانشناسی رشت
- برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه فعالیت ها و چگونگی آن ها، میتوانید به ویکی پدیا مراجعه نمایید.
- جوایز و افتخارات مجید سمیعی
پروفسور مجید سمیعی به دلیل داشتن توانمدی و فعالیت چشم گیر، تلاش و پشتکار توانسته است تا کنون جوایز و افتخارات زیادی را بدست آورد که بسیار ستودنی است و میتوان از زمره آن ها به موارد زیر اشاره کرد:
- دریافت نشان خدمت درجه ۱ دولت آلمان در سال 1367
- کسب جایزه حلقه لایبنیتز به دلیل برای توسعه و پیشرفت در زمینه علوم و حرکات بشر دوستانه برای طرح آفریقا 100
- جایزه برترین جراح مغز سال ۲۰۱۳
- جایزه برترین جراح مغز ۲۰۱۴
- دریافت نخستین کلید طلایی رشت در شهریور 1393
منابع: ویکی پدیا
من می توانم…
روزهای زیبا در راه است…شرایط نمی تواند من را متوقف کند…
به امید فردایی روشن 🙂
مشاهده کامنت ها (1)
ممنون عالی بود